A gyűlölt csalócsapat nyerte az amerikai baseball-ligát

World Series - Philadelphia Phillies v Houston Astros - Game Six GettyImageRank2 playoffs baseball world series american league national league Horizontal SPORT BASEBALL
HOUSTON, TEXAS - NOVEMBER 05: Hector Neris #50 of the Houston Astros reacts after striking out Jean Segura #2 of the Philadelphia Phillies during the seventh inning in Game Six of the 2022 World Series at Minute Maid Park on November 05, 2022 in Houston, Texas. Harry How/Getty Images/AFP (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Houston Astros nyerte az észak-amerikai profi baseball-ligát (MLB), miután a döntő hatodik mérkőzésén negyedszer is legyőzte a Philadelphia Phillies csapatát.

A bajnoki címről döntő World Series hatodik összecsapásán az Amerikai főcsoportot megnyerő Houston hazai pályán fogadta a Nemzeti főcsoportban meglepetésre győztes Philadelphiát azok után, hogy pénteken idegenben került egyetlen sikerre a végső győzelemtől.

Az Astros számára intő jel lehetett, hogy 2019-ben ugyanígy 3-2-es előnnyel várhatták a két hazai meccset, ám akkor mindkettőt - és a bajnoki címet is - elveszítették a Washington Nationalsszal szemben.

A szombati összecsapáson az előzetesen esélytelenebbnek tartott Phillies szerzett vezetést, de a houstoniak Yordan Alvarez vezérletével fordítani tudtak, és végül 4-1-es sikerükkel bajnoki címet ünnepelhettek. A döntő legjobbja Jeremy Pena lett.

Az Astros játékosai a vállukon chippel játszottak, miután két évvel ezelőtt kiderült: 2017-es bajnoki menetelésük során csaltak: videokamerával felvették az ellenfelek mérkőzések közben használt kézjeleit, ezeket továbbították az ütőknek, ezáltal jogosulatlan előnyhöz jutottak. A klub azóta az észak-amerikai profiligák egyik legkevésbé kedvelt csapata.

Az Astros hat éven belül a negyedik nagydöntőjét játszotta. A texasi együttes 2017-ben bajnok lett, 2019-ben és tavaly viszont elveszítette a szezon utolsó párharcát. A Philadelphia 2008-ban nyert legutóbb bajnokságot, és 2009 után szerepelt újra a World Seriesben.