Vágólapra másolva!
Meghalt Louis Orr, a Syracuse és a Knicks egykori sztárjátékosa, aki nyolc NBA-szezont játszott, mielőtt hosszú edzői pályafutásba kezdett. 64 éves volt. Halálhírét családja jelentette be: feladta harcát a hasnyálmirigyrákkal szemben.

„Louis Orr volt a legnagyszerűbb ember, akit megismerhettem" – tette közzé Jim Boeheim, a Syracuse régi edzője a közösségi médiában . „Újoncként érkezett az életembe,

fantasztikus edző és kolléga lett – de ami a legfontosabb, kedves barátom lett. Becsülni fogom az együtt töltött éveinket. Szeretetemet küldöm a családjának és a mi Orange családunknak."

A Syracuse is megosztott egy üzenetet, amelyben gyászolja "a legendát – egy játékost, egy edzőt, és ami a legfontosabb, egy nagyszerű embert, aki mindenkit jobbá tett maga körül - írja a Ripost.

"Louis Orr emléke örökké szívünkben él, és különösen akkor, amikor felnézünk, és meglátjuk az 55-ös számát a kupola szarufái között."

Louis Orr számát, az 55-öst 2015-ben vonultatták vissza.

Orr egy évig asszisztens volt a Kínai Kosárlabda Szövetségben, mielőtt

csatlakozott Patrick Ewing edző stábjához a Georgetownban. Öt szezont töltött Hoyas asszisztenseként, tavasszal pedig a vezetőedző speciális asszisztensévé vált.

Ewing elmondta, hogy elveszített egy nagyszerű barátot, és valakit, aki 22 éves kora óta, az NBA-be való betörése óta az életében volt.

"Barátságot és testvériséget alakítottunk ki" - mondta Ewing közleményében. „Mindig olyan volt, akivel beszélhettem – beszélgettünk az életről, a kosárlabdáról, a családról. Nagyon fog hiányozni, és örökre része lesz ennek a (Georgetown) családnak."

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!