Vágólapra másolva!
A Miami Heat az 56 pontos Jimmy Butler vezérletével 119-114-re nyert a vendég Milwaukee Bucks ellen, így egyetlen győzelemre került attól, hogy nyolcadik kiemeltként búcsúztassa az alapszakaszgyőztest az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első fordulójából.

A 33 éves Butler - aki a negyedik negyedben 21 pontot szórt - az összteljesítményével klubcsúcsot állított fel, az NBA történetében pedig ez volt a negyedik legtöbb pont, amelyet valaki playoff-meccsen szerzett.

Jimmy Butler nagyon jól játszott Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Megan Briggs

A rekordot Michael Jordan tartja azzal, hogy 1986-ban 63 pontot szerzett a Boston Celtics otthonában, a második Elgin Baylor, aki 1962-ben 61-et dobott ugyancsak a Bostonnak, míg a harmadik helyen álló Donovan Mitchell 2020-ban a Denver ellen 57-tel zárt.

Jimmy Butlernek nagyon örültek a társak Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Megan Briggs

A párharc első meccsén megsérülő, ezért a második, valamint a harmadik találkozót is kihagyó Jannisz Antetokunmpo visszatért a Milwaukee csapatába: a görög sztár 26 ponttal, 10 lepattanóval és 13 gólpasszal tripla duplát ért el.

Az NBA történetében eddig négyszer fordult elő, hogy a nyolcadik kiemelt elbúcsúztatja az elsőt, legutóbb 2011-ben a Memphis Grizzlies a San Antonio Spurs ellen volt erre képes.