Vágólapra másolva!
Az NBA legutóbbi bajnokcsapatának a Denver Nuggetsnek szerb sztárja, Nikola Jokics vendégül látta szülővárosában, Zomborban csapattársát, Aaron Gordont.

A Denver Nuggets 94-89-re nyert a Miami Heat ellen az NBA nagydöntőjének ötödik meccsén, így 4-1-re megnyerte a párharcot, és története során először szerezte meg a bajnoki címet.

A döntő legjobbjának járó díjat a szerb Nikola Jokics vehette át, aki a liga történetében első kosarasként a dobott pontok, a lepattanók és a gólpasszok számában is a rájátszás legjobbja lett.

A szerb óriás most vendégül látta csapattársát, Aaron Gordon Zomborban. A kosaras népszerűségében szerepet játszik, hogy valóban megmaradt olyannak, amilyen sztárrá válása előtt volt, a tavalyi MVP-trófeát például a szerbiai istállójában vette át. A lovak mindig is fontos szerepet játszottak az életében:

tinédzserkora elején rövid időre abba is hagyta a kosarazást, és lóversenyeken indult.

A szerb óriási kerékpárral érkezett meg a verseny helyszínére, ahol már csapattársa várta, és együtt nézték meg a lóversenyt. A versenyt végül Jokics lova nyerte, és a tróefát pedig Gordon emelhette a magasba.