Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Elítélik a kétgyerekes anyukát, amiért egyedül jár nyaralni

Vágólapra másolva!
Colleen a két gyerekes anyuka egyedül jár nyaralni, amióta 2022-ben elvált a férjétől. Gyerekei azonban nem bánják, hogy anyjuk így döntött, sokan azonban elítélik ezért a nőt.
Vágólapra másolva!

Egy kétgyermekes anyuka, van hogy szeret elszakadni otthonról, hogy aztán beutazza a világot más szülők azonban elítélik mindezért.

A 37 éves, Durham megyei Colleen Smith felszabadítónak találja az egyedül utazást, miközben nyolc és öt éves gyermekeire apjuk és nagyszüleik vigyáznak miközben ő távol van. 

Mióta 2022-ben elváltak útjai gyermekei apjától, Colleen egyedül utazik, így jutott el Portugáliába, Spanyolországba, Marokkóba, Peruba és úgy tervezi, hogy ez a lista csak bővülni fog a jövőben.

2024-ben Chile és Dél-Afrika felfedezését tervezi, és biztonsági okokból inkább a csoportos utazásokat szervező  WeRoad-ot használja.

Colleen, aki kutyakozmetikai vállalkozást vezet a Daily Starnak elmondta,

az, hogy egyedül utaztam egy szervezett úton, nagy függetlenséget és magabiztosságot adott nekem.

Az elmúlt két év során tett utazására gondolva Colleen azt mondja, hosszú utat tett meg. Miután elvált férjétől, úgy döntött, hogy folytatja szenvedélyét, mivel fiatal lány kora óta mindig is arról álmodott, hogy bejárja a világot.

Lánykoromban azt mondták nekem, hogy nem utazhatok egyedül, hogy nem biztonságos. Így hát megállapodtam, és háziasszonyként éltem és otthon voltam, miközben láttam, hogy a párom mindent megtesz amit csak akar

– emlékezett vissza Colleen.

Colleen Smith, utazás, utazó, weroad
Colleen Smith
Fotó: Colleen Smith

– Most lehetőségem van arra, hogy döntéseket hozzak, hogy teletöltsem a saját poharam. Sírtam, amikor a perui Szivárvány-hegy tetején álltam, mert azt gondoltam:

 Ideértem, megcsináltam.

Colleen és volt élettársa egyenlően osztozik gyermekeik felügyeleti jogán, ezért olyan ünnepekre tervez utazásokat, amelyek nem esnek egybe a gyerekekkel együtt töltött napokkal. De ha további támogatásra van szüksége, az anyja is besegít.

Hihetetlenül szeretem a gyerekeimet, és remélem, hogy látják azt, ahogy megragadom az életet és megtapasztalom a világot,hogy mindez önbizalmat ad majd nekik, és segíti őket abba, hogy követni tudják álmaikat.

A nő szerint sok szervezést igényel egy-egy az utazás, ezért szeret rá időben felkészülni, és akár hat hónappal előre foglalni.

Colleen kiemelte a biztonság fontosságát az utazások során. Úgy véli, egyedül valószínűleg csak olyan úti célokra merne elmenni Európában, mint Spanyolország, ami kevésbé félelmetes számára ebből a szempontból.

Hazatérve és anyai szerepében Colleen úgy érzi, hogy más anyukák ítélkeznek felette, de példát akar mutatni gyermekeinek, hogyan legyenek függetlenek, hogy éljék a legjobban az életüket miközben felelősségteljesek maradnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről