Dunga: Érződött a feszültség

Vágólapra másolva!
A brazilok csak nehezen tudták legyőzni Észak-Koreát a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság johannesburgi csoportmérkőzésén, ám a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya, Dunga nem aggódik, mivel úgy gondolja: csapata a második félidőben már jól játszott.
Vágólapra másolva!

"Valamennyi válogatottnak hatékonynak kell lennie támadásban és védekezésben is, ha eredményes akar lenni a vb-n. A brazil csapat jó meccset játszott, főleg a második félidőben ment igazán a futball. Az első szakaszban még nem működtek az automatizmusok, nem voltak elég gyorsak a passzok, de a másodikban mindez már jobban alakult. Elégedett vagyok a győzelemmel. Ezt volt az első mérkőzésünk, hosszú hetek felkészülése után érződött a feszültség. Természetesen mi mindannyian többet akarunk, nem elégszünk meg ennyivel."

Dunga arról is beszélt, hogy nagyon nehéz egy visszazáró csapat ellen futballozni, s ha majd támadóbb szellemű alakulattal találkoznak, nyilván több lehetőségük akad.

"Ezzel együtt a második félidőben már nem kevés helyzetet alakítottunk ki" - mondta a 2-1-es győzelemről. "Ami pedig azt illeti, hogy első találatunknál hibázott volna a kapus, azt mondom, hogy Maicon nem először lőtt ilyen gólt, és nem feltétlenül okolható az ilyenkor beadásra számító kapus."

Kim Jong Hun, az észak-koreaiak szigorú és kemény szakvezetője, aki Dzi Jun Nam késői góljánál nem palástolta örömét, elmondta, hogy győzni akartak, de a mutatott játék miatt így is elégedett.

"Edzőként jó látni, ha egyik játékosom gólt szerez egy olyan erős csapat ellen, mint a brazil. Nagyon örültem, amikor ez megtörtént. A célunk az volt, hogy nyerjünk, de elégedett vagyok, mert az eredménytől függetlenül jól játszottunk, és gólt lőttünk. Büszke vagyok a játékosaimra."