Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Egymillió látogató!

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szabad Nép - Ludas Matyi

Ma zárul a mezőgazdasági kiállítás

Egymilliónál is több látogató kereste fel az idei mezőgazdasági kiállítást. Olyan érdeklődés volt ez, amilyenre Magyarországon nem találhatunk példát. Vajon mindez csak annak köszönhető, hogy a mostani kiállítás szebb és tartalmasabb volt minden eddiginél?

A büszke mama

- Ha már itt vannak, nézzék meg a gyermekeimet...



Kétségtelenül ennek is. De a kiállítás nagyszerűen bizonyítja azt is, miként növekedett meg hazánk lakosságának, népünk minden rétegének érdeklődése a mezőgazdaság iránt.
Mindannyiunk érdeke, mindannyiunk ügye -, úgyis mondhatjuk. Mindnyájunk nagyobb darab kenyere -, hogy minél gyorsabban többet, jobbat és olcsóbban termeljünk hazánk földjein.

A sorsjáték két főnyereménye

- A televíziót választom, mert a televízióban láthatok disznót, de a disznóban nem láthatok televíziót...




És amiként mind jobban felkeltik hazánk lakosságának érdeklődését az évről évre megrendezett mezőgazdasági kiállítások - ugyanúgy növekszik a közérdeklődés a mezőgazdaság hétköznapi dolgai iránt is. Sokszor fültanúi voltunk a kiállításon, amikor egy-egy kiváló állattenyésztő gazda vagy a növénytermesztésben kitűnt valamelyik termelőszövetkezet tagja városi embereknek magyarázott munkájáról. A földművelő emberek is hányszor kicserélték tapasztalataikat egyik vagy másik szakmai kérdésben!

Ez is látnivaló

- Szegény nem bírta volna már az utazást...



Ilyenformán: ez a kiállítás valósággal százezrek iskolája lett. Senki nem kételkedhet benne, hogy ez iskola tapasztalatai tovább gyümölcsöznek; hogy a növekvő közérdeklődés támogatásával jövőre majd még nagyobb sikerekről számolhatnak be a mezőgazdasági kiállítás résztvevői!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről