Műsorkészítők nélkül az Est FM

Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal elbocsátotta az Est FM kulturális célokkal, kereskedelmi jelleggel működő budapesti rádió azt a 19 munkatárását, akik a múlt héten petíciót nyújtottak be a rádió vezetőségének. A rádió március 7-től átmeneti műsorrenddel üzemel.
Vágólapra másolva!

Az elbocsátott rádiósok: 1-800 Móni műsorvezető, Zsana műsorvezető, Váci Virág hírszerkesztő, Betyár hírszerkesztő, Galamb műsorvezető, Rádió Petra műsorvezető, Simon Krisztán technikus, Bruzsa Gábor technikus, Szabolcs Tokától Bokáig műsorvezető, Géza Hétköznapis műsorvezető, Ördögi Roy műsorvezető, DJ Rob, DJ Infra Gandhi, Feaky D. műsorvezető, Szerepi Hella szerkesztő, Miky hírszerkesztő, Lovász László on-air-promoter, Dj Arab, Melory munkatárs.

Az Est FM tulajdonosai úgy döntöttek, megválnak 19 műsorkészítőjüktől, akik kifogásolták a rádió megváltozott, általuk hanyatlónak minősített működését. Csillag János, programigazgató-főszerkesztő egyelőre nem akart nyilatkozni arról, hogy mennyiben változik meg a rádió hangvétele, mennyiben lesznek kommerciálisabb zenék az adón, miután az Est FM szinte összes meghatározó hangja elhagyni kényszerült az adót. A rádió hivatalos közleménye szerint "az Est FM átmeneti műsorrenddel üzemel, jelenleg az új csapat kialakítása folyik. A rádió a frekvenciapályázatban vállalt kötelezettségeinek a jövőben is eleget kíván tenni."

A petíció benyújtását a rádió egyik alapítótagja, a DJ Arab néven ismert Csontos Sándor kezdeményezte, aki február 28-án a rádióban bekövetkezett negatív változásokra hivatkozva benyújtotta felmondását. Indoklásában a rádió nyár óta tapasztalható technikai, szellemi és gazdasági hanyatlást jelölte meg. A felmondáshoz csatlakozva további 18 műsorkészítővel 20 pontos petíciót nyújtottak be, melyben megfogalmazták a rádió működésével szembeni kifogásaikat, javaslataikat.

Dj Arab és 1-800 Móni elmondta, hogy teljesen együtt van a csapat, ugyanolyan felfokozott a hangulat, mint a rádió indulásakor: "együtt kezdtük, együtt hagyjuk abba, és mindent köszönünk a hallgatóknak"- tette hozzá 1-800 Móni.

Fórum:
Jön a Tilos, megy az Est?