Woody Allen rabbit hívott volna a tárgyalásra

Vágólapra másolva!
Megegyezéssel zárult Woody Allen pere, melyet az ellen a Jean Doumanian ellen indított, aki régi barátja, s számos filmjének producere volt. Állítása szerint egykori bizalmasa az évek során 12 millió dollárral rövidítette meg őt.
Vágólapra másolva!

Fotó: EPALezárult a per, melyet Woody Allen pénzügyi tanácsadói javaslatára régi barátja, Jean Doumanian ellen indított. Állítása szerint a cégtől, melyet Doumanian vezet, 1993 óta folyó üzleteik során 12 millió dollárral kevesebbet kapott, mint amennyit megérdemelt volna. Akkor ugyanis három film készítésére szerződött a Sweetland Filmsszel, ebből később nyolc lett, azonban a szerződést nem egészítették ki.

Doumanian egyébként több mint húsz éve a zseniális rendező barátja. A szentimentális érzelmek azonban hamar a háttérbe szorultak, amikor Allen szakemberei felhívták a figyelmét a pénzügyi malőrre. Mint mondta: "Való igaz, hogy egykor elképzelhetetlen lett volna beperelnem Jeant, de ez jóval több pénz annál, hogy csak úgy lovagiasan elsétáljak az eset mellett."

A per a tárgyalás kilencedik napján Allen ügyvédje, Michael Zweig javasolta megegyezéssel zárult, tartalmáról a felek nem tájékoztatták a sajtót.

A per bővelkedett a humoros elemekben, Woody Allen gyakorta tette próbára a tárgyalást vezető bírónő türelmét. Egy esetben azt is javasolta: a viták vezetésére inkább egy rabbit kellene hívni, ő jobban érti a dolgát.


Korábban:
Woody Allen 12 millió dollárra perli barátját
Woody Allen filmjével nyitnak Cannes-ban
Woody Allen azt hitte, visszakérik az Oscart

Ajánlat:
Woody Allen-oldal

Nézze otthon a karosszékből!
Sztárral szemben

Fórum:
Kedves (kedvenc) filmek