ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Kelemen Anna leverte Bódy Sylvit
2006. szeptember 27., szerda, 9:52|Utolsó módosítás: 2006. szeptember 27., szerda, 10:31

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A hölgyek főként a televíziós bulvárhírek szereplőit ismerik, míg a férfiak inkább a gazdasági élet neves személyiségeit - derül ki a GfK Sztár Monitor felméréséből.


Forrás: [origo]
Ismertebb, mint több modell, vagy épp Niki Belucci
Ajánlat
Részletes tévéműsor
Friss tévés hírek, képek
Nyerj mesés Discovery-ajándékcsomagot!
Stirlitz visszatér: nyerj Filmmúzeum-pólót!
Képgaléria
Patrícia, a Megatánc új arca

Megatánc-próba

Szombat esti láz 2.

Szombat esti láz 1.


A GfK Hungária adatai szerint a magyarok az európai átlagot meghaladó mértékben néznek televíziót, s harminc százalékuk úgy véli, hogy tévé nélkül nem lenne teljes az élete. A médiapreferenciák azonban kor és nem szerinti eltérést mutatnak. A felmérés szerint a nők az erősebb nem képviselőinél jobban kedvelik a kulturális témájú, a divattal, sztárok és híres emberek életével foglalkozó műsorokat, ellenben a gazdasági és politikai programok kisebb arányban kötik le figyelmüket, mint férfitársaikét.

A GfK Sztár Monitor 2006 tavaszán kezdte a hazai sztárok és hírességek ismertségét, népszerűségét vizsgálni. Az online végzett adatfelvétel egy-egy szakaszában 80 sztár ismertségét, kedveltségét vizsgálták, valamint az internetezőknek az ismert személyiségek, a sztárléttel kapcsolatos álláspontját térképezték fel. Ennek alapján állították össze a férfi és női ismertségi toplistát.

A GfK Sztár Monitor adatai szerint a médiaszemélyiségek többségének közel ugyanakkora az ismertsége a férfiak és a nők körében. Vágó István, Gundel Takács Gábor, Antal Imre, vagy Hajós András neve például egyformán ismerősen cseng mindkét nem képviselői fülében. Érdekesség, hogy a hölgyek által leginkább ismert sztárok tízes listáján hét személy a zenei tehetségkutató műsor szereplője volt.

A felmérés szerint egyébként a nők nem csupán tájékozottabbak a kereskedelmi tévécsatornák szórakoztató show-műsorainak (Megasztár, Szombat esti láz) szereplői felől, hanem figyelemmel kísérik a tehetségkutató műsorok résztvevőinek magánéletéről szóló bulvárhíreket is. Ez utóbbira példa lehet a Megasztár harmadik szériájában fellépő Balássy Betty igen magas, 47 százalékos ismertsége. A legnagyobb különbség a két nem között a szintén megasztáros Baktai Anikó és a Szombat esti láz-ban Czene Attila tánc- és magánéleti partnereként feltűnt Bánhidi Petra ismertségében mutatkozik - az ő nevük mindössze feleannyi férfi, mint nő számára cseng ismerősen.

A férfiak figyelmének középpontjában a gazdaság és a sport áll. Így az általuk leginkább ismert közéleti szereplők listáján is vállalkozók és a gazdasági élet prominens személyiségei - így Csányi Sándor, Demján  Sándor, Széles Gábor, Szeremley Huba, Straub Elek -, illetve hazai sportolók - Király Gábor, Talmácsi Gábor, Bozsik Péter - kaptak helyet. A férfiak és hölgyek között legnagyobb eltérés a képzőművész Wahorn András ismertségében jelentkezik: míg az erősebb nem képviselőinek közel fele (44 százaléka) ismeri nevét, addig a hölgyeknek csupán 20 százaléka van tisztában személyével.

Mindkét nem körében közel azonos olyan  hazai szépségek ismertsége, mint  Niki Belucci és Bódy Sylvi, hiszen csupán 8, illetve 5 százalékkal több férfi, mint nő van tisztában e két hölgy személyével. A férfimagazinokban gyakran szereplő Kelemen Anna viszont 13 százalékkal, a modell Epres Panni pedig 21 százalékkal ismertebb a nők, mint a férfiak körében - derült ki a felmérésből.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!