Rostos ribizliszörp

ribizliszorp
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 50 perc

Alapanyagok:

  • 1 kg ribizli leszárazva (link)
  • 75 dkg cukor
  • 1 citrom leve

A ribizlit felrakom egy lábosba és közepes lángon felforralom (villámgyorsan levet ereszt, nem kell víz neki). Félreteszem kihülni, majd átpaszírozom egy fémszűrőn egy krémkártyával, vagy krumplinyomón átnyomom, a lényeg, a magokat muszáj eltávolítani, mert rendkívül zavaróak a végeredményben. Az átpaszírozott levet a citromlével felforralom, kifertőtlenített üvegekbe töltöm, dunsztban hagyom kihülni. Sűrű, édes, a nyolcszorosára kell higítani.