Ázsiai tüdőleves

ázsiai tüdőleves
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 120 perc

Alapanyagok:

  • 15 dkg tüdő
  • félujjnyi gyömbér apróra vágva
  • 1 szál citromfű apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál friss koriander apróra vágva
  • 1 csili apróra vágva
  • 3 dl víz vagy csirke alaplé
  • 1 újhagyma karikázva
  • 10 dkg vékony tészta
  • 1 répa zsülienre vágva
  • 1 zellerszál zsülienre vágva

2-3 centis darabokra vágom a megtisztított tüdőt. Hozzáadom a répát és a zellert, és annyi vízzel, amennyi ellepi, 1-1,5 órán keresztül, fedő alatt lassú tűzön puhára főzöm, majd leszűröm.

A gyömbért, a citromfüvet, a fokhagymát, a koriander szárát, a csilit, a vizet vagy alaplevet egy serpenyőben közepes lángon 5-8 percig forralom. Hozzáadom a tüdőt, a zöldségeket és a tésztát, majd 2-3 perc alatt készre főzöm.

Tálalásnál belefacsarom egy lime levét, korianderrel és újhagymával megszórva tálalom.