Vágólapra másolva!
A legmagasabb elismerést, Magyar Formatervezési Díjat kapott az M Profood kiadásában készült A grill művészete című szakácskönyv, illetve tervezője Baráth Dávid grafikus.
Vágólapra másolva!

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által 36 évvel ezelőtt életre hívott és a Magyar Formatervezési Tanács gondozásában odaítélt díj ma már vitathatatlanul a legmagasabb szakmai elismerés, amit hazai designer vagy termék kaphat. Vizuális kommunikáció kategóriában A grill művészete szakácskönyvet, valamint tervezője Baráth Dávid grafikus, a könyv művészeti vezetője nyerte el.

Magyar Formatervezési Díjat kapott A grill művészete Forrás: Origo

A kötet kiadója az M Profood Zrt., mely fűszerkeverékek gyártásával és forgalmazásával, valamint élelmiszeripari szaktanácsadással foglalkozik. A vállalkozás 2014-ben kezdte meg grafikai arculatának megújítását a David Barath Design stúdió közreműködésével. Ennek jegyében született meg a vállalkozás tevékenységéhez kapcsolódó, a márka értékeit megjelenítő, valamint a cég szlogenjét (The Art of Spices) is továbbépítő kiadvány – a célpiacoknak megfelelően mindjárt három nyelven.

Baráth Dávid munkája a terv Forrás: Origo

A 192 oldalas szakácskönyv két fő egységből épül fel: első fejezeteiben a legkorszerűbb táplálkozási alapismeretek illetve a legnépszerűbb fűszerek és fűszerkeverékek leírása kapott helyet.

Piros élekkel készül Forrás: Origo

A második részbe az ételek leírásai kerültek: a mintegy hetven receptet Csonka Gergővel, a villányi Sauska séfjével együtt alkották meg, különös figyelmet fordítva a helyi alapanyagokra, a szezonalitásra, valamint az elkészítési módok kíméletességére.

A Sauska séfje is segített Forrás: Origo

A könyv minden példánya egyenként, kézzel készített illetve szitázott, dombornyomott borítóval és vörös élfestéssel készült. A David Barath Design stúdió irányítása alatt zajló munka során kiemelt figyelmet fordítottak a fotók minőségére, valamint a papírválasztásra is.