Megvan az ország legjobb lángosa

lángos fördős dunaharaszti
Vágólapra másolva!
Örök vita, hol árulják a legfinomabb lángosokat. A frissen véget ért szavazás szerint, aki a legjobbat szeretné, utazzon Dunaharasztiba!
Vágólapra másolva!

Az idei Vénusz Lángos Voks verseny utolsó napján is sokan szavaztak: csak a végén vette át a vezetést és szerezte meg 679 induló közül az első helyet a Fördős Lángos 1493 szavazattal. A fődíjas 1987 óta süti Dunaharaszti főterén a lángost feleségével és fiukkal együtt.

Ilyen egy lángos Fördőséknél Dunaharaszti Forrás: Origo

Fördős Dezső elárulta, mi titok:

– nyilatkozta a nyertes, aki 500 liter étolajjal gazdagodott.

A második és a harmadik helyezettek 300 illetve 200 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesülnek: az ezüst a békéscsabai Mester lángos büféé, a bronz pedig a Lángosos fiúké, akik Sopron és környékén mozgó büfében sütik a kelt tésztát. A legjobb balatoni lángos különdíjat ismételten a tavalyi nyertes, a Tihanyi Piac Placcon megtalálható Siófoki Palacsintázó nyerte.

A büszke nyertesek Forrás: Origo

A szervezők szerint a szavazatok alapján megállapítható: a puha lángost kínálók nyertek a ropogóssal szemben, emellett a közepes vastagságú tészták voltak a befutók. A voksolók előnyben részesítették az erősebben fokhagymás változatokat, míg egyöntetűen a jól megsajtozott-tejfölözött lángosokat értékelték inkább.