Újabb magyar séfet ismert el a szakma

Gundel díj Endrédi Zoltán
Elnyerte a Fiatal Szakácsművészeknek járó 2015-ös Gundel díjat Endrédi Zoltán, a csopaki Márga bisztró séfje
Vágólapra másolva!
Elnyerte a Fiatal Szakácsművészeknek járó 2015-ös Gundel-díjat Endrédi Zoltán, a csopaki Márga bisztró séfje. 
Vágólapra másolva!

A Gundel Étterem 2015-ben először osztott gasztronómiai művészeti különdíjat fiatal, tehetséges, de még nem ismert szakácsoknak. Idén a látványosan megújuló balatoni éttermek, vendéglátóhelyek, és a 35 év alatti fiatal szakácsok kerültek a középpontba.

Az állandó kuratóriumi tag Lázár Chef mellé Kalla Kálmánt, a balatoni vendéglátás ismert séfjét kérték fel, hogy segítsen a kiválasztásában és a díj odaítélésében. Ezentúl minden éveben más-más témakör szerint keresik majd a díjra érdemesek körét.

Elnyerte a Fiatal Szakácsművészeknek járó 2015-ös Gundel díjat Endrédi Zoltán, a csopaki Márga bisztró séfje Forrás: Szabó Miklós

Ösztönzőleg hat

Endrédi Zoltán, séf a díj kapcsán elmondta:

Azt gondolom, hogy a fiatalok számára nagy ösztönző erő lehet. Gratulálok a többi díjazottnak is, mi a Márgában igyekszünk a jövőben még jobbak lenni, fejlődni és tanulni.”

Zoltán 1997-ben kezdte meg vedéglátós tanulmányait Veszprémben, 2002-től sous chefként dolgozott tíz éven keresztül a veszprémi Chianti étteremben, 2012-től szakács a balatonkenesei Hotel Marina Portban, 2013-től séf a Szent Donát Pincészet éttermében majd 2014-től a Márga bisztró séfje.

A gasztronómia rohamos léptekben fejlődik: napról napra, hétre hétre ismerkedhetünk meg új ételkészítési eljárásokkal és trendekkel. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy mindezeket a legjobb tudásunk szerint adjuk át a kedves vendégeinknek.”

A legjobbaknak jár

A Gundel művészeti díjat az ezredforduló tavaszán alapította a Gundel Étterem vezetősége. Az első díjátadás 2001 májusában volt, eleinte 10, a későbbi években pedig 14 kategóriában díjazták a különböző művészeti ágak legjobbjait. A kuratórium elnöke Szinetár Miklós (Kossuth díjas és kétszeres Jászai Mari díjas, opera-tévé és filmrendező, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Kiváló Művésze). Célja, hogy a művészeti felsőoktatási intézmények jelöltjei közül kikerülő fiatal, tehetséges minél több lehetőséget kapjanak a karrierjük elindításához.