Tiltsák be az átkozott szivárványt!

Szép színesek
Vágólapra másolva!
Véget ért a klasszikus croissant ideje, csoki helyett már inkább zöld teával és vérnarancsal töltik. Aztán le is fotózzák persze.
Vágólapra másolva!

A franciák kedvenc reggelije, az oly nehezen reprodukálható croissant hagyományos változatai között mindig is szerepelt a csokoládéval, lekvárral, vaníliakrémmel vagy inkább sonkával-sajttal töltött megoldás is. De ez ma már kevés a népszerűséghez.

A nézettségért folyó harc, és azért valószínűleg a szakmai kihívások is, arra késztetik a pékeket, cukrászokat, hogy egyre érdekesebb, feltűnőbb kreációkkal jelentkezzenek. Minél csinosabb, színesebb valami, annál többen osztják meg. Egészen addig, amíg valami más, újabb trend át nem veszi a hatalmat ismét.

Szép színesek Forrás: Union Fare/Instagram

Vélhetően a mostanában oly népszerű szivárványos trend volt az egyik ihletője a New York-i Union Fare nevű pékség színes krémsajtos croiassant-jának. Biztos csak és kizárólag természetes színezéket használnak. Ezen kívül rendelkeznek még egy látványos vörös és egy izgalmas matcha, azaz zöld tea verzióval is.

Sósan is megy Forrás: Textbook/Instagram

A Sydneyben található Textbook Boulangerie Patisserie egyenesen odáig megy, hogy minden héten új ízzel jelentkezik. A választék hatalmas, a szarvasgombástól a citromkrémesig mindennel próbálkoznak.

Budapestre még nem ért el ez a trend, amit nem is csodálunk, mivel sajnos eleve az is hatalmas kihívás, hogy igazán jó croissant-t találjunk a városban. De ha lesz szivárványos, azonnal kipróbáljuk, ígérjük.