Magyar siker a cukrászok világdöntőjén

konyha, gasztronómia, étterem, cukrászat, Yolanda Gampp
Vágólapra másolva!
Hatodik helyezést ért el Domonkos Dávid magyar cukrász a World Association of Chefs' Societies (WACS) nemzetközi gasztronómiai szövetség versenyének szaloniki világdöntőjén.
Vágólapra másolva!

A tízes döntőn Domonkos Dávid egy fiatal segítővel (commis), Kiss Dániellel vett részt. A páros az európai indulók között a második legjobb volt. Domonkos Dávid elmondta, hogy egy tányérdesszertet és egy tortát kellett elkészíteni, összesen nyolc óra állt rendelkezésükre, de az ötödik óránál a desszertet, a hatodiknál a tortát ki kellett rakni.

A kép illusztráció! Forrás: Origo

"A csokis szószból, almafagyiból, vérnarancs-zseléből álló tányérdesszert a Napot akarta megjeleníteni.

- tette hozzá a cukrász, aki először vett részt ezen a versenyen.

Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke elmondta, hogy a WACS világdöntőjén szeptember 25. és 27. között a szakácsok között Elek Richárd (Hack Barnabás segítségével) a 11. helyen végzett a húszas mezőnyben.

"A világszervezet 105 tagországot és tízmillió séfet, gasztronómiai szakembert tömörít, a mostani fináléba hét kontinentális döntő nyertesei jutottak be. A versenyt megelőző konferencián Varga Károly séfet a WACS bölcsek tanácsa tiszteletbeli tagjává választották" - tette hozzá a szakember.