Ilyen íze van a Facebooknak

emoji süti torta
Vágólapra másolva!
Sokak számára egyszerű poén vicces kis ábrákat használni a közösségi médiában, de egy angol tortatervező inkább az üzleti lehetőséget látta meg, és elkezdte süteményformában gyártani a cuki kis állatokat, képeket. 
Vágólapra másolva!

Sokan végletesen veszélyesnek látják a közösségi médiát, attól tartva, hogy a rövidítések, új szavak tönkreteszik a beszélt nyelvet. Különösképpen

az érzelmeket kifejező cuki kis ábrákat utálják sokan,

amelyeket számos felhasználó gépelés helyett használ. Na, aki az utálók körébe tartozik, az ne olvasson tovább.

Az angol Jenni Powell ugyanis egy emojikre specializálódott cukrászdát üzemeltet, amelyben minden sütemény ismerős lehet a Facebook-nemzedék számára.

Mintha csak a képernyőről lépett volna le Forrás: Jenni Powell

A tortatervező Powell először csak hobbiból kezdett cukrászkodni, és hamarosan népszerűvé váltak a közösségi médiát idéző alkotásai. Meglepő módon

nem csak viccből kérnek ilyesmit a vásárlók, még esküvői tortának is rendelnek a kollekcióból.

Persze, ha mondjuk az Instagramon ismerkedett meg az ifjú pár, máris érthetőbb a dolog.

Cukiságok Forrás: Jenni Powell

A vásárlók rajongása után Powell hamar könyvajánlatot is kapott , amit természetesen elfogadott, így most már az amatőr cukrászok is gyárthatnak maguknak otthon facebookos szülinapi tortát. Bár az állítólag a nehezebbek közé tartozik.

Minden hangulatra akad egy Forrás: Jenni Powell

Powell szerint egyébként nem is az a lényeg, hogy az otthon készült termék tökéletesen hasonlítson az emojire, sokkal fontosabb, hogy sütés közben jól érezzük magunkat. Mondjuk mi azt sem bánjuk, ha egy sütinek jó íze van, a külseje teljesen másodlagos ehhez képest.