Fényes, de nem kő, hanem torta

formatorta, torta, tortadesign
Halálcsillag tortából
Vágólapra másolva!
Bár általában nem vagyunk hatalmas rajongói a formatorta műfajának, de bizonyos alkotások előtt kénytelenek vagyunk meghajtani a fejünket. Reméljük, nem csak szépek, de finomak is ezek a kőtorták.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi évek egyik legerősebb cukrászati trendje a formatorta, sikeres vállalkozások sorozatát építették már a nem hagyományos formájú süteményekre. Bár egy kisgyerek születésnapján valószínűleg

még mindig komoly ünneplést kap egy mozdony vagy póni formára készített torta,

a szakma azért ennél jóval messzebb jár. A következő képek alapján talán már messzebb, mint azt gondoltuk volna.

Ugye, hogy nem néz ki tortának? Forrás: KUFCakes

Nem csak geológusoknak

A különböző ásványokra hasonlító torták trendje nem most kezdődött, geológus és planetológus rendezvényeken már jó ideje feltűntek hasonló típusú desszertek, némelyik nagyon szép, mások inkább csak bájosak vagy viccesek.

Kia Utzon-Frank designer azonban most egészen más szintre emelte az ásványtorták trendjét. Ezek a sütemények, bár a képeken tökéletesen ásványnak látszanak, belülről hagyományos réteges torták márványos marcipánnal bevonva és 24 karátos, ehető arannyal díszítve.

Szeletben is működik Forrás: KUFCakes

A minden eddiginél élethűbb megoldást egy új technológia jelenti.

- mondta Utzon-Frank.

Otthon is ki lehet próbálni

A torták tehát nem a hagyományos cukrászati eljárások segítségével készülnek, de ha valaki otthon szeretne hasonlót csinálni és nem bánja, hogy kicsit kevésbé tökéletes a hatás, akad néhány videó, amelyben elmagyarázzák, hogyan kell.

Halálcsillag tortából Forrás: KUFCakes

Kia Utzon-Frank tortái a KUFCakes nevű vállalkozáson keresztül lesznek elérhetőek, premierjük a Clerkenwell design héten lesz május végén Londonban. A citromos, vaníliás és kávés ízesítésű alkotásokat a 155 Bar and Kitchen nevű helyen lehet majd megrendelni és megvásárolni. A design héten 9,50 fontos, azaz mintegy 4000 forintos szeletenkénti áron lehet kipróbálni a KUFCakes termékeit.

Sajnos a torták ízéről nem szólnak a híradások, pedig akármilyen szépek, a külsejük másodlagos. Legalábbis számunkra. Végül is nem nézegetni szeretnénk, hanem megenni.