Mostantól januárig Budapesten is lehet kapni a világ egyik legdrágább húsából, wagyuból készült hamburgert. Finom. 

Elég jó ötlettel marketingeli új éttermét a Nádor utcában a Zing. A szépen terjeszkedő hamburgeres lánc a világ egyik legjobb minőségű marhájából, wagyuból készített húspogácsát, amit januárig lehet megkóstolni.

Wagyut persze évek óta lehet már enni néhány étteremben, leginkább steak formájában. Az eredetileg japán szarvasmarhákat az utóbbi időben Ausztráliában és Dél-Amerikában is tenyésztik, de szerencsére a magyar burgerekben magyar állatok húsát kínálják, ami minden szempontból fenntarthatóbb megoldás.

Takács Lajos steaket is sütött belőle a megnyitóraForrás: Origo

A megnyitón a tenyésztők is részt vettek, Zichy Mihály és Nagygyőr Árpád meglehetősen büszkének látszottak. Az első állataink 2010-ben érkeztek az országba Ausztráliából, még embrióformában” – mesélték. A marhákat később, tíz hónapos koruktól harminc hónapos korukig, amíg elérték a vágósúlyt, lassított módon hizlalták, hogy megfelelő legyen a húsuk.

Pont olyan finom, ahogy kinézForrás: Origo

Szakéval ugyan nem masszírozták őket, ahogy a legenda tartja a wagyuval kapcsolatban, de a tenyésztők szerint amúgy is elsősorban a genetikai örökség számít, persze van jelentősége a takarmányozási módszereknek is, ők a konzervatív megoldások hívei.

Wagyu marha az ófalui tenyészetbenForrás: Origo

És hogy milyen a wagyuból készült hamburger? Finom, szaftos, ízes, a wasabis majonéznek köszönhetően enyhén keleties hatású. A Nádor utca mellett a Moszkva téren és a Király utcában próbálhatjuk ki a luxusminőségű burgereket, januárig.

Aki esetleg többet szeretne tudni a wagyu marha hazai tenyésztésének hátteréről, annak szerencséje van, mert elmentünk, megnéztük, és beszámoltunk a vállalkozásról.