Itt vannak az ország legjobb szörpjei

Mayer Szörp
Különleges szörpökkel is neveztek, de inkább a klasszikusokat díjazta a zsűri
Vágólapra másolva!
A kakukkfű ízéről a klasszikus kanalas gyógyszer juthat eszünkbe. A szörp íze is ezt idézi, de édes ital formájában igazán kellemes élmény. Talán ezért is hozhatott el díjat az első Nemzeti Szörpversenyről.
Vágólapra másolva!

A házi, eladásra szánt lekvár- és szörpkészítés fénykorát éli; a soltvadkerti versenyre közel száz szörppel neveztek a kistermelők.

A manufaktúrák kizárólag kézzel szedett magyar gyümölcsből vagy gyógynövényből, hagyományos eljárással főzött nedűvel nevezhettek.

A szakmai zsűri vakteszt alapján döntött a kategóriák díjazottairól, és megválasztották az év szörpjét is. A nyertesek a díjakkal járó körcímkékkel jogosultságot kapnak arra, hogy egy éven keresztül a kategória nyertes díjat feltüntethessék termékükön. A Nemzeti Szörp Versenyre nevezett szörpök megmaradt mintáit felajánlották a a Tündérkéz Egyesületnek, hogy a rászoruló gyermekes családoknak juttassák el.

Gyümölcs kategóriában a Mayer Szörp hozta el a díjat. A családi üzemben saját receptek alapján, természetes alapanyagok felhasználásával, mesterséges aromák és színezékek nélkül főnek a szirupok. Amikor elkezdték, saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószer-mentes szörpöket, de hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak és vendégeiknek.

Különleges szörpökkel is neveztek, de inkább a klasszikusokat díjazta a zsűri Forrás: Mayer Szörp

A soltvadkerti verseny díjazottjai:

  • Az év szörpje 2017: Kovács Lajos, szamóca
  • A legjobb gyümölcsszörp: Mayer Szörp, eper
  • A legjobb gyógynövény szörp: Molnárné Kárász Rita, kakukkfű
  • A legkülönlegesebb szörp: Molnárné Kárász Rita, pittypang
  • A társadalmi zsűri különdíja: Kovács István, borsmenta-citromfű
  • Bács-Kiskun Megye Szörpje: Bóna Angéla, bodza