Kóstolja meg az elmúlt tíz év legértékesebb juhfark borait!

Vágólapra másolva!
A bormámoros pincelátogatásban a legjobb a hűvös levegő, ami megbizseregteti a bőrt, a jellegzetes illat, ami rögtön beszökik az ember orrába, és a finom bor, amitől gyöngyözni kezd a pohár. Egy borospince hangulata egy rég elfeledett kort idéz, és messzire repít a szürke hétköznapoktól.
Vágólapra másolva!

A somlói borvidék és a juhfark remek párost alkotnak: annak ellenére, hogy ez egy nehezen termeszthető szőlőfajta, a somlói borvidék nedűje produkálja a legjobb eredményeket a nagy világversenyeken.

A Somlói Juhfark Ünnep a borimádók és a borászok találkozásának helyszíne Forrás: www.gaborfoto.com/Nagy Gabor

A londoni International Wine Challenge-en a Tornai Pincészet a juhfarkkal ért el olyan eredményt, amilyenre még nem volt példa a versenyen:

ugyanarról a borvidékről ugyanaz a fajta az utóbbi három évben zsinórban elnyerte a legmagasabb elismerést, a Trófea díjat.

A Somlói Juhfark Ünnepen, amelyet szeptember 23-án tartanak Somlójenőn a Tornai Pincészetben, 14 borászat 26 juhfark nedűjét kóstólhatja meg, az elmúl 10 év legérdekesebb borait. Az érdeklődők különböző workshopokon, vezetett somlóhegyi kóstolótúrán és pincelátogatáson vehetnek részt. Budapestről külön buszjárat is indul.

A részletes program itt érhető el.