A fogorvosok szerint be kell tiltani a tortát

nyári csokoládétorta
Márványos, fekete-fehér csokitorta
Vágólapra másolva!
A brit fogorvosok azt szeretnék, ha újévi fogadalmaink között szerepelne az is, hogy kevesebb cukrot eszünk munka közben. Sőt, még a vállalati felelősség emlegetésétől sem riadnak vissza. 
Vágólapra másolva!

Nagyon dolgoznak a brit egészségügy szakemberei így januárban, a dietetikusok után most a fogorvosok jelentkeztek riasztó adatokkal és kérésekkel.

A Royal College of Surgeons nevű szervezet fogorvosi részlege,

ha tehetné betiltaná a munkahelyi szülinapi tortákat.

Komoly problémának látják a "torta kultuszt", ahogy ők nevezték, ami szerintünk az elhízás veszélye mellett a fogakat is tönkreteszi.

Ezen van gyümölcs is, akkor lehet, ugye? Forrás: Ács Bori

Ezért a vezető angol fogorvosok azt kéri,

a születésnapokat és más különleges eseményeket ne tortával ünnepeljék.

Főleg ne olyan tortákkal, amiket Angliában kapni lehet - tesszük hozzá az arrafelé szerzett tapasztalataink alapján.

Az orvosok a munkavállalók mellett a munkaadókat is felelősnek tartják, szerintük a főnököknek nem szabadna édességgel jutalmani a beosztottakat és jobb lenne, ha a megbeszéléséken süti helyett gyümölcsök és olajos magvak kerülnének az asztalra. Sőt, még az automatákból is szeretnék száműzni a túl cukros ételeket.

Legyen korlát

A fogorvosok azt javasolják, a cukros ételek fogyasztását korlátozzuk ebédidőre, a születésnapokat pedig együtt, pénteken ünnepeljük meg - így csökkentve a torták mennyiségét.

Ismerős? Ha igen, nem véletlen, pont ezeket szokták javasolni a szakemberek az iskolák számára is. Azt hittük, a munkába felnőttek járnak, de úgy látszik, bizonyos dolgok kortól függetlenül állandóak.