SIRHA Budapest Desszert Verseny: itt vannak a győztesek

desszert verseny
Vágólapra másolva!
A SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és Horeca szakkiállítás nyitó napján csaptak össze a cukrászok a  SIRHA Budapest Desszert Versenyen. A megmérettetés után Berta Gréta és Kőrösi-Fehér Emese állhattak fel a dobogó legfelső fokára.
Vágólapra másolva!

A verseny Magyarország legelismertebb kreatív cukrászának, Kolonics Zoltánnak a szervezésében zajlott. A megmérettetés célja, hogy lehetőséget adjon a szakembereknek tehetségük bemutatására, hogy tapasztalatokat gyűjthessenek, illetve tanulhassanak egymástól. A követelmények között szerepelt a gyümölcsös desszert, a tányérdesszert és a művészi munka.

Forrás: Doka Attila

Idén a tapasztaltabb cukrászok mellett egészen fiatalok is részt vettek a megmérettetésen. Emellett a versenyzők között éttermi, szállodai és cukrászdai szakemberek is szerepeltek: Bulejka Gabriella és Varga Dóra, Berta Gréta és Kőrösi-Fehér Emese, Füredi Krisztián és Károlyi Zsuzsanna, Matus István és Bakos Rebeka, Kovács Boglárka és Andrási Beáta.

A versenyzők munkáját a szakma kiválóságai értékelték: Andrész Zoltán, Korponai Péter, Mázás István, Nicolas Coffin, Pesti István, Sárközi Ákos és Veszely Attila.

A verseny legjobbja 2018-ban Berta Gréta és Kőrösi-Fehér Emese (Kempinski Hotel Corvinus) volt,

a Legszebb tányér különdíjat Füredi Krisztián és Károlyi Zsuzsanna (Hisztéria Cukrászda) vitte haza, artisztikai különdíjjal pedig szintén Berta Grétát és Kőrösi-Fehér Emesét jutalmazta a zsűri. A második helyezett Füredi Krisztián és Károlyi Zsuzsanna, míg a harmadik helyezett Bulejka Gabriella (Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara) és Varga Dóra (Szinergia Szakiskola Taverna) lettek.