Vágólapra másolva!
Megkezdődött a nevezés az idei Országos Borversenyre. A nyertes tételek – az előző évekhez hasonlóan – részesei lesznek annak a borválogatásnak, amelynek segítségével külföldön népszerűsítenék a magyar borokat. Legyen az ön bora az ország egyik büszkesége!
Vágólapra másolva!

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) idén ismét megrendezi az Országos Borversenyt, amely a magyar borászatok legfőbb hazai megmérettetése. Ez a verseny büszkélkedhet a legszélesebb résztvevői körrel: 2017-ben közel 200 bortermelő összesen 628 tételét minősítették a bírálók. Ezek a számok minden korábbi nevezési rekordot megdöntöttek.

Forrás: Országos Borverseny

A növekedés pedig várhatóan tovább folytatódik: a rendezvény idén egyesíti a korábban önálló Pusztai Bioborversenyt, valamint a kiemelt szakmai partnerként közreműködő Takarékbank is az eseményen választja ki saját válogatásának tételeit.

A verseny egyik célkitűzése, hogy átfogó képet adjon a magyar bortermelés változatosságáról és gazdagságáról, ezért a szervezés során arra törekednek, hogy minél több borászat részére biztosítsák a részvétel lehetőségét.

A nevezési díjak összegét ez évben sem emelték.

Továbbá megtartják azt az általános gyakorlatot is, hogy az országos rendezvényt megelőző borvidéki versenyeken nagy arany-, vagy aranyérmet nyert tételek a nevezési díj feléért, vagy akár nevezési díj fizetése nélkül vehetnek részt az Országos Borversenyen.

A nyertes borok – az előző évekhez hasonlóan – részesei lesznek annak a borválogatásnak, amelynek segítségével külföldön népszerűsítenék a magyar borokat.

A nemzetközi promóció keretében 2017. októberében 8 bortermelő Prágában, 26 pedig idén februárban, Varsóban mutatkozhatott be a külföldi szakmai közönségnek.

A 2017. évi Országos Borversenyen nagy arany-, vagy aranyérmet szerzett tételek nemzetközi sikerét bizonyítja, hogy tavaly júniusban, a csehországi Oenoforumról

2 kategóriagyőzelemmel, 1 nagy aranyéremmel és 8 aranyéremmel tértek haza.

Továbbá 2018. februárjában, a Berliner Wine Trophy-ra a HNT által benevezett 6 díjnyertes borászat

10 tételéből 7 kapott arany minősítést.

További információkért és a jelentkezések leadásáért látogasson el a verseny weboldalára; a nevezéseket május 21-ig várják. Az Országos Borversenyt június 8-án, illetve 9-én tartják Siófokon.