Hozzávalók:
Elkészítés:
Főzze meg a rizstésztát, közben keverje össze egy kis tálban a szójaszószt, a szezámolajat és a cukrot; keverje, míg a cukor fel nem oldódik.
Melegítsen fel egy serpenyőben 3 teáskanál növényi olajat, majd pirítsa meg a felszeletelt padlizsán mindkét oldalát. Fakanállal lökje a serpenyő szélére a padlizsándarabokat, öntsön a közepére 1 teáskanál növényi olajat, utána pirítsa meg a mogyoróhagymát és a fokhagymát.
Adja hozzá a kifőtt tésztát, a cukros keveréket, és főzze jól össze az egészet. Tálalja friss bazsalikomlevelekkel, ízlés szerint szórja meg szezámmaggal.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Szeletelje fel a galangát vagy a gyömbért vékonyan, vágja csíkokra a citromfüvet, azután langyosítson fel 3 csésze kókusztejet egy edényben; adja hozzá a gyömbért és a citromfüvet. Ne várja meg míg teljesen felmelegszik; vegye le a tűzről, és tegye félre néhány percre.
Szeletelje fel a csirkét apró darabokra, tegye vissza a citromfüves kókusztejet a gázra, adja hozzá a csirkedarabokat, a megmaradt tejet, és közepes lángon melegítse fel. Vágja karikákra a csilipaprikát és a gombát, utána adja hozzá.
Amint forrni kezd, vegye takarékra a lángot. Vágja fel a hagymát és a paradicsomot ék alakú darabokra, majd szórja a levesbe. Tépje darabokra a limelevelet, és a sóval együtt adja hozzá; keverje óvatosan még 5-10 percig. Aprítsa fel a koriandert, szórja a levesbe, és keverje össze. Az utolsó lépésben pedig öntse bele a frissen facsart limelevet.