Olimpikonok buzdítanak tejfogyasztásra

tej
Vágólapra másolva!
Fiatal olimpikonok és sportoló példaképek ösztönzik tejfogyasztásra a fiatalságot. Köztük az olimpiai, valamint világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok úszónő, Kapás Boglárka, az olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes úszó, Kenderesi Tamás, illetve a magyar labdarúgó válogatottban középpályás Nagy Ádám. A kampány a minőségi tejtermékeket népszerűsíti, jótékony hatásukat ismerteti.
Vágólapra másolva!

A „Tej! Szívvel-lélekkel!" célja a fogyasztói tudatosság erősítése, és a lakosság pontos tájékoztatása. Az útjára indított „tejkamion" 30 helyszínen, 4500 diákkal osztja meg a tej- és tejtermékfogyasztás pozitív hatásait, valamint az egészségtudatos táplálkozás előnyeit.

Tejkamion Forrás: Agrármarketing Centrum

Fiatal olimpikonok és sportoló példaképek – mint a „tej nagykövetei" – ösztönzik tejfogyasztásra a fiatalságot. Köztük az olimpiai bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes magyar úszónő, Kapás Boglárka, az olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Kenderesi Tamás, valamint a magyar labdarúgó válogatottban középpályás Nagy Ádám.

A tejben optimális, jól emészthető formában van jelen a fehérje, a tejzsír, a tejcukor és a kalcium hasznosulásához szükséges D-vitamin. Jelentős A-, B1-, B2- és B12-vitaminforrás, de foszfor, magnézium és cink is van benne.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) adatai alapján hazánkban a 4-10 éves gyermekek 35%-a

kritikus határérték alatti mennyiségben

fogyaszt a csontfejlődéshez nélkülözhetetlen kalciumot. Ezért a promóció egyaránt törekszik a gyerekek és szüleik elérésére, valamint a csontritkulás kapcsán veszélyeztetett idősebb generáció, továbbá az egészségtudatos étkezés, tudatos életmód iránt nyitott lakosság megszólítására.

A Tejszív védjegy a csomagoláson garantálja, hogy az adott tejtermék eléri,

sőt ‒ egy vagy több paraméter esetében ‒ akár még meg is haladja a hatályos élelmiszer-szabályozásban foglalt kritériumokat.

A tejtermelő gazdák és a tej feldolgozásával foglalkozó szakemberek azon munkálkodnak, hogy az általuk előállított tejtermékek a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfeleljenek, biztonsággal fogyaszthatóak, ízletesek legyenek, és a kíméletes technológiáknak köszönhetően megőrizzék értékes összetevőiket.