Kétszáz kiállító ezernél is több borát kóstolhatjuk meg

bor
Vágólapra másolva!
Nagyszabású sétálókóstolóval, valamint a nemzetközi és a hazai borvilág csillagait felvonultató mesterkurzusokkal várja a látogatókat a 10. VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban.
Vágólapra másolva!

A Magyarország egyik legrangosabb beltéri boros rendezvényeként számon tartott VinCE Budapest mintegy kétszáz magyar és külföldi kiállítója ezernél is több bort kínál a sétálókóstoló látogatóinak – közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint hozzátették, a kiállító pincészetek szigorú válogatáson esnek át:

körükbe csak azok kerülhetnek be, akiknek a bora a VinCE Magazin valamelyik bortesztjén legalább négycsillagos, azaz kiváló minősítést ért el.

Az idei tematikában a hazai termőhelyek is kiemelt szerepet kapnak Forrás: VinCE Facebook

A VinCE Budapest különlegessége, hogy három napon át széles nemzetközi kitekintést nyújtó mesterkurzusok és workshopok sorával várja a bor világa iránt mélyebben érdeklődőket.

A tematikában idén – a rendezvény tízéves jubileumára emlékeztetve – gyakran felbukkan a tízes szám.

A VinCE Budapest minden délelőttje buborékokkal indul: a csütörtöki napot például Essi Avellan Master of Wine és Márkus György champagne-szakértő mesterkurzusa nyitja, ahol a 2008-as évjárat válogatott champagne-ai kerülnek a poharakba.

Az idei tematikában a hazai termőhelyek is kiemelt szerepet kapnak:

a Tokaj-hegyaljai Borvidékről ifj. Szepsy István a furminton, Balatonfüred-Csopakról Figula Mihály az olaszrizlingen keresztül, a Mádi Kör tagjai pedig boraik legjavából válogatva mutatják be a termőhelyek erejét.

A nemzetközi borvilág is számos tétellel képviselteti magát: olyan ismert márkák képviselői lépnek színpadra, mint az olasz Antinori és Mionetto vagy a portugál Symington,

de lehetőség nyílik a vörösboros világ legismertebb házasításainak alaposabb megismerésére is, Bordeaux-tól Kaliforniáig.

A VinCE Budapest Wine Show-t április 25. és 27. között tartják a Várkert Bazárban. További információkért látogasson el az esemény weboldalára.