A fekete fokhagyma tízszer annyit tud, mint a fehér

A fekete fokhagyma hosszas érlelés után nyeri el színét és ízét
Vágólapra másolva!
A felsőkategóriás éttermek hozzávalóit mutatja be idén a Piac Éjszakája, ahol többek között piros banánt és fekete fokhagymát is kóstolhatnak a résztvevők. Utóbbi annyira újdonságnak számít hazánkban, hogy a Nagybani Piacon is csupán egyetlen cégnél kapható.
Vágólapra másolva!

Az ország legnagyobb piacát bemutató ingyenes rendezvény idén két naposra bővült, június 19-én és 20-án is várják az érdeklődőket, regisztrálni korlátozott számban június 11-től lehet.

Ehető virágok, lila karfiol és piros ősbanán

– többek között ezekkel a kulináris termékekkel ismerkedhetnek meg azok, akik idén részt vesznek a Piac Éjszakáján. A rendezvényen idén a felsőkategóriás éttermek beszállítói mutatkoznak be, felvonultatva azokat az ínyencségeket, amelyekkel a hétköznapokban nem találkozhatunk.

A fekete fokhagyma hosszas érlelés után nyeri el színét és ízét Forrás: Positive

A kóstolókon

idén központi szerepet kap a fekete fokhagyma,

amit a Virtual-Fruit csapata elsőként forgalmaz a Nagybani Piacon. A jól ismert fokhagyma egy több hónapig tartó, speciális érlelési eljárás során éri el egzotikus, umamiban gazdag ízét, sötét színét és puha textúráját. Az érlelés során szagtalanná váló zöldség gészségmegőrző és öregedést lassító hatása 8-10 szerese a hagyományos fokhagymáénak - ezzel arányos az ára is.

A különleges fokhagymát egy pálmaszívvel kevert salátában tálalják a Piac Éjszakáján, és mint egy exkluzív étteremben, az előétel egy „íztisztító" szecsuáni bimbó lesz.

A Nagybani valódi város a városban, egyszer mindenkinek látnia kell Forrás: Positive

A Nagybani Piacon két éve rendeztek először Piac Éjszakáját, hogy az ország legnagyobb zöldség- és gyümölcselosztó központját megismertessék a látogatókkal. Az ínyencségek kóstolója előtt a vendégeket idén is a piac legizgalmasabb pontjain vezetik körbe.