Itt a nyár slágerkávéja: megosztja az embereket

Vágólapra másolva!
Amikor nyáron a kávéra gondolunk, azonnal a jeges kávé jut az eszünkbe fagylalttal vagy jégkockával. Persze minél több nap telik el a nyárból, már annál jobban unjuk és próbáljuk feldobni mindenféle trükkel: ízesített babokat főzünk le vagy vaníliafagyi helyett mogyorót és csokit használunk. A kávészakértők azonban kitaláltak valami mást. Valami megosztót. Az őrület néhány éve kezdődött és most újra bombaként csapódik be az emberek életébe.
Vágólapra másolva!

Mexikóvárosban ez az ital közkedveltnek számít, többen szeretik, mint amennyien nem. Ott, ha az ember hűsítő koffeinbombára vágyik, akkor pezsgő kávét rendel vagy készít magának. És hogy mitől pezseg? A toniktól!

Bizony, az idei nyár slágere ismét a tonikos kávé lesz.

Néhány éve már robbant a hírbomba, hogy a tonikos kávé fogja átvenni a hatalmat. Most a szakértők újra ezt jósolják. Hiszen nincs szükség tejre és hozzáadott cukorra, ráadásul a tonik enyhén savanykás ízének köszönhetően az ital még fel is frissíti fogyasztóját – még azután is, hogy elolvadt benne a jég.

Forrás: Gintlemen

Persze van még egy oka, amiért újra felkapták a tonikkal készült eszpresszót. A kávészakértők szerint a tejjel készült kávénak idővel leáldozik, és az édes, citrusos és virágos jegyek fognak uralkodni.

Csak idő kérdése, hogy a tonikos kávé és az ehhez hasonló különlegességek az egész világ, minden kis zegzugába elterjedjenek.

Bár pár éve már létezik, az emberek még mindig nem teljesen barátkoztak meg vele: megosztónak reagálnak rá.

Pedig az elkészítése is nagyon egyszerű: teletöltenek egy poharat jéggel, arra jön háromnegyedig a tonik, majd bele a frissen lefőzött eszpresszó.