Mi az isteni csokis keksz titka?

csokis keksz, csokoládés keksz
Vágólapra másolva!
Komolyan, ez a legfinomabb csokoládés édesség, amit valaha kóstoltunk! Ráadásul nem kell pihentetni a tésztát, őrült egyszerű az elkészítése és az alapanyagok is ott várnak a kamrában. Persze a legjobb benne, hogy 30 perc alatt elkészül, nem kell órákat eltölteni a konyhában.
Vágólapra másolva!

A legfontosabb: használjunk jó sok csokoládécsipszet a keksz készítésekor és figyeljünk rá, hogy ne süssük túl.

Figyeljünk rá továbbá, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek legyenek, amikor felhasználjuk őket.

A legjobb eredmény érdekében használjunk nádcukrot, tengeri sót és minőségi csokoládécsipszet a recepthez.

Az elkészítési ideje mindössze 30 perc.

És van még egy nagy előnye: a nyers tésztát le lehet fagyasztani, ha később akarjuk kisütni.

Forrás: Shutterstock

Csokoládés keksz

Hozzávalók:

  • 1 csésze sózott vaj, lágyítva
  • 1 csésze nádcukor
  • 1 csésze világosbarna cukor
  • 2 teáskanál eredeti bourbon vanília
  • 2 nagy tojás
  • 3 csésze liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 2 csésze csokoládécsipsz, vagy apró darabokra tört csokoládé

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és tegyük félre.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
Egy másik tálban dolgozzuk össze a vajat a cukrokkal, amíg krémes állagú lesz. Ehhez keverjük hozzá a tojást és a vaníliát.
Dolgozzuk össze a keveréket a száraz hozzávalókkal.
Öntsük hozzá a csokoládét és alaposan keverjük el.
Készítsünk két evőkanálnyi vagy egy fagyiskanálnyi tésztából gömböket, majd tegyük a tepsire.
Süssük körülbelül 8-10 percig.
Amikor elkezdenek barnulni, vegyük ki.