Sosem volt még ilyen egyszerű kitakarítani a mikrót

mikró
Vágólapra másolva!
Igazán könnyű elfeledkezni a mikrohullámú sütő kitakarításáról, hiszen van rajta egy ajtó, ami elrejti a káoszt a kíváncsi szemek elől. Mi is csak akkor szembesülünk a legutóbbi spagettimártás okozta katasztrófával, amikor reggel megmelegítjük a kávénkat. Addig halogatjuk a munkát, amíg tudjuk, pedig mindössze 10 percet venne igénybe. Legalábbis ezzel a 4 módszerrel.
Vágólapra másolva!

1. trükk: egy tál víz

A mikró tisztításának egyik legalapvetőbb trükkje a gőz. Amennyiben nem akarjuk erővel,

izzadságos munkával kivakarni a mikróból a zsíros lerakódást és az odaégett szennyeződést, tegyünk bele egy tál vagy egy bögre vizet.

Forraljuk fel benne, majd hagyjuk még állni 5 percig. Így a makacs szennyeződések felpuhulnak, és csak ki kell törölni. Szuper egyszerű!

Sosem volt még ilyen egyszerű kitakarítani a mikrót Forrás: Shutterstock

2. trükk: nedves papírtörlő

Nedvesítsünk be néhány papírtörlőt, tegyük a mikróba és melegítsük egy percig. Amint lejárt a program, várjunk még 5 percet, majd használjuk a meleg, nedves papírtörlőket a szennyeződések letakarításához.

3. trükk: citrom

Töltsünk fel egy edényt félig vízzel, azután nyomjuk bele egy egész citrom levét. Forraljuk fel, tartsuk 5 percig zárva az ajtót, majd vegyük ki a tálat és egyszerűen töröljük ki a mikró belsejét.

A citrom nagyszerű szagtalanító.

4. trükk: ecet

Citrom helyett ecetet is használhatunk. Keverjünk 1 csésze vízbe 1 evőkanál ecetet. Innentől az eljárás ugyanaz: forraljuk fel a vizet a mikróban, hagyjuk benne 5 percig, és töröljük ki.