Hogyan támogatja a fogyókúrát a tökmag?

tökmag
Vágólapra másolva!
Ahhoz, hogy egészségesek és fittek maradjunk, elengedhetetlen a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ennek része a különböző magvak fogyasztása is, mint a tökmag. Annak ellenére, hogy kicsinek tűnik, tápanyagtartalma kiemelkedő.
Vágólapra másolva!

A tökmag kiváló B-vitamin, magnézium-, vas- és fehérjeforrás. Nagy mennyiségű esszenciális zsírsavakat tartalmaz, így

segít fenntartani az érrendszer egészségét és a megfelelő koleszterinszintet.

Valójában a tökmag hozzájárulhat a szív egészségéhez, javíthatja a termékenységet és az alvásminőséget is. Energiát adhat, javíthatja a hangulatot és az immunrendszer működését.

A tökmagot fogyaszthatjuk magában, de akár krémlevesekbe szórva is Forrás: Shutterstock

Na, de hogyan segít a fogyásban? A rosttartalmának köszönhetően. A magas rosttartalmú alapanyagok fogyasztása hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, továbbá segíti a test anyagcseréjét.

Mindenképp érdemes a magas rosttartalmú élelmiszereket beépíteni az étrendbe, hát még akkor, ha éppen fogyni szeretnénk.

A tökmagot fogyaszthatjuk magában, de akár krémlevesekbe szórva is. Hozzáadhatjuk kedvenc salátánkhoz vagy gabonapelyhünkhöz. Sajtokkal tálalva is isteni,

ráadásul kenyérre vagy zsömlére szórva is finom.

Szóba jöhet továbbá, ha humuszt vagy ha smoothie-t készítünk, a zúzott tökmaggal pedig bepanírozhatjuk a csirkemelleket is. Látható, hogy nagyon egyszerű beépíteni az étrendbe.