A zabban található oldható rostok segítenek megszabadulni a rossz koleszterintől, ezáltal megóvhatják a szívet.
A többi gabonához képest több fehérje és zsiradék van benne, ráadásul fontos vitaminok és ásványi anyagok forrása.
Gazdag rosttartalma miatt sokkal tovább érezzük magunkat jóllakottnak, tehát összességében kevesebb kalóriát fogyasztunk. Ez annak köszönhető, hogy a rostok késleltetik a gyomor kiürülését.
Kiváló szénhidrátforrás, jó hatással van a teljesítőképességre
és fokozza a kitartást.
Fogyasszuk bátran sportolás vagy edzés előtt, esetleg, ha egy nehéz munkanap van kilátásban.
Nagyon jól variálható gyümölcsökkel, zöldségekkel és húsokkal is. Nemcsak saját zabpelyhet készíthetünk belőle,
de például bepanírozhatjuk vele a húst, hozzáadhatjuk a házi gyümölcspüréhez, megszórhatjuk vele a salátánkat is.
A reggeli rántotta is sokkal táplálóbb zabbal.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a zabot, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót.
Keverjük hozzá a tejet, a vajat és a tojást, dolgozzuk simára a tésztát.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és kezdjük el kisütni a palacsintát.