Klasszikus creme brulée a franciáktól: így készítse

Creme brulée
Vágólapra másolva!
A creme brulée útja a franciáktól indult, mára azonban bejárta az egész világot. Nem is csoda, hiszen a krémes desszert elképesztően finom és különleges. Az elkészítése egyszerű, nem igényel sok alapanyagot.
Vágólapra másolva!
Creme brulée. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Creme brulée

Hozzávalók:

  • 1 nagy tojás
  • 4 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 15 g porcukor a tálaláshoz
  • 700 ml habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál narancslikőr

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Egy konyhai robotgéppel keverjük össze a tojást, a tojássárgáját és a cukrot.
Közben melegítsük fel a tejszínt, amíg forró lesz, de nem forr, majd lassan adjuk hozzá a tojásokhoz.
Végül dolgozzuk bele a vaníliát és a narancslikőrt is.
Öntsük szét a keveréket ramekin formákba.
Tegyük a formákat egy tepsibe, azt pedig töltsük fel forró vízzel úgy, hogy a víz a formák feléig érjen.
Süssük 35-40 percig, azután vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, karamellizáljuk szakácsfákjával vagy tegyük a grillsütőbe néhány percre.