Leáldozott az unalmas gabonapehelynek tejjel

gabonapehely
Vágólapra másolva!
Új ötletek, új módszerek, új felfedezések. A mai világra egyre inkább az újdonságok keresése a jellemző. Így nem csoda, hogy a hagyományos dolgok néha háttérbe szorulnak egy rövid időre. Régen a gabonapelyhet egyszerűen tejjel ettük, ma már azonban számos módon feldobhatjuk a reggelit vitaminban gazdag alternatívákkal, hogy tényleg egészségesen induljon a nap. Hagyjuk a gabonapelyhet tejjel, pörgessük inkább fel!
Vágólapra másolva!

Bogyós gyümölcsök

Tegyünk bogyós gyümölcsöket a reggeli gabonapehelyhez, hogy valódi tápanyagokkal ajándékozzuk meg a szervezetünket.

Tele vannak rostokkal, antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul még finomak is.

Mogyoróvaj

A gyerekek szeretik igazán az ízesített, puffasztott rizspelyheket tejjel enni. Tegyünk hozzá egy kis házi mogyoróvajat, hogy fokozzuk az ízeket, és egy kis cseresznyét vagy meggyet, hogy még különlegesebb legyen.

Az egyik legegyszerűbb gabonapehely-frissítés: leváltani a tejet joghurtra Forrás: Shutterstock

Joghurt

Az egyik legegyszerűbb gabonapehely-frissítés: leváltani a tejet joghurtra. Finom házi joghurt, ropogós gabonapehely és friss gyümölcsök, mint a barack, a málna, az alma, a körte stb. Kell ennél jobb reggeli?

Banánszeletek

A gabonapelyhet felturbózhatjuk egy kis banánnal, szederrel és manduladarabokkal is. Szintén plusz tápanyagok kerülnek a szervezetünkbe, és sokkal inkább laktató lesz a reggeli. Igyunk hozzá spenótos-banános turmixot az extra lendületért.

Pirított mandula

Extra fehérjét és egészséges zsírokat biztosít. Diós ízük miatt bármelyik gabonapehelyhez tökéletesen illik. Eperrel még finomabb!

Aszalt gyümölcsök

A mazsola, az aszalt meggy és az áfonya kézenfekvő megoldás, de akár diákcsemege is kerülhet a tányérba a gabonapehely mellé. Izgalmas változást csempész a mindennapokba.