Bögrés kenyeret, olasz ciabattát és házi tésztát készítettünk

rozskenyér
Vágólapra másolva!
Isteni finomságokat készítettünk a múlt héten: sütöttünk olasz ciabattát, bögrés kenyeret és házi pizzát is. Ám ez még nem minden, ugyanis megtanultunk házi tésztát készíteni tojással és tojás nélkül, majd ellestük Jamie Oliver legegyszerűbb kenyérreceptjét. Kiderült továbbá, hogy akár három hozzávalóból is főzhetünk finom levest. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Laktató frankfurti leves, egyszerűen

A frankfurti leves az egyik leggazdagabb levesünk – mind ízben, mind hozzávalókban. Önmagában elég egy ebéd során, hogy jóllakjunk. Készítsünk belőle nagyobb adagot, hogy a maradékot lefagyaszthassuk későbbre.

Növelje az immunitást: két egyszerű, tápanyagban gazdag napindító ital

Ahhoz, hogy az immunrendszerünk megfelelően működhessen, szükséges a helyes táplálkozás. A vitaminok és az ásványi anyagok bevitele alap, még akkor is, ha nem szeretjük a zöldségeket és gyümölcsöket sem szívesen eszünk.

Forrás: Shutterstock

A reggeli mellé azonban nemcsak almát ropogtathatunk, hanem egészséges, tápanyagban gazdag italokat is elkortyolhatunk. Gondolta volna, hogy a narancs és az uborka ilyen jól megfér egymás mellett? A narancs tele van C-vitaminnal és béta-karotinnal, ami kiváló immunerősítővé teszi.

Puha bögrés kenyér egyszerűen, élesztő nélkül

Ebből a receptből puha kenyér készíthető mindössze egy óra alatt, élesztő nélkül. Használjuk bátran akár hetente többször is, ha nem akarunk kimozdulni otthonról. Nagyon egyszerű a készítése, kezdő szakácsok is bátran megpróbálkozhatnak vele.

A kenyér lefagyasztása és kiolvasztása lépésről lépésre

A kenyér nélkülözhetetlen élelmiszer, ám nem rendelkezik túl hosszú szavatossági idővel. Persze akár süthetünk is otthon, ha nem akarunk boltba menni, ám minden egyes nap nem biztos, hogy lesz rá időnk. Még jó, hogy van egy másik megoldás is: a kenyér lefagyasztása.

Forrás: Shutterstock

A szeletelt kenyérrel nagyon egyszerű dolgunk van, hiszen bontatlanul be is tehetjük a fagyasztóba. Három-hat hónapig bármikor felhasználhatjuk. Kiolvasztásnál egyszerűen csak tegyük be a mikróba a szeleteket 15-30 másodpercre, és már fogyaszthatjuk is.

9 alapanyag, amely nyugtatóan hat az idegekre

A vírus okozta szorongás leküzdéséért sokat tehetünk alapanyagaink megválasztásával. Összegyűjtöttünk kilenc élelmiszert, amelyek segíthetnek leküzdeni a stresszt.

Hogyan készítsünk saját tésztát otthon?

A tészta fogyócikk. Bár több csomagot is vettünk belőle, hamar kifogyhat a készletünk. Gyakran már csak akkor szembesülünk egy alapanyag hiányával, amikor épp szükségünk lenne rá.

Forrás: Shutterstock

Ám nem mindig van lehetőségünk boltba rohanni sem, főleg most, amikor a vásárlások időintervalluma is korlátozva van. Az ebédnek azonban el kell készülnie. Mit lehet tenni? Készítsünk saját tésztát!

Sztárséfek otthonról tanítanak főzni Franciaországban

Francia sztárséfek tévéműsorban és a közösségi hálón mutatják meg, hogy főznek egyszerűen, olcsón az otthoni konyhájukban, hogy segítsenek a nézőknek és követőiknek.

Így lehet rizsből és burgonyából csodatortát készíteni otthon

Az életünk fenekestül felfordult, a jól bevált szokásinkat át kellett formálni, újra kellett gondolni. Így van ez a sütéssel és a főzéssel is: gyakran ütközünk nehézségekbe, ha otthon elfogyott egy alapanyag, vagy éppen a boltban szembesülünk az üres polcok látványával. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem süthetünk valami finomat a gyerekeknek, a családnak vagy magunknak.

Házi olasz ciabatta kenyér bögrésen, tejtermék nélkül

Készítettünk már hagyományos kenyeret, zsemlét és vajas kiflit is. Most utazzunk gondolatban egy kicsit messzebbre, és süssünk olasz ciabatta kenyeret tejtermék és tojás felhasználása nélkül.

Jamie Oliver kenyérreceptjéért lapozzon tovább!