Az amerikai palacsintánál egy finomabb desszert van: az áfonyás amerikai palacsinta. Pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul isteni finom. Érdemes dupla adaggal számolni, mert ha a család ráveti magát, nekünk már csak a morzsa marad.

A kép illusztrációForrás: Foodbeast

Áfonyás amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 110 g áfonya
  • 310 ml tej
  • 40 g vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál só

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót.
Olvasszuk fel a vajat és keverjük össze a tejjel és a tojással.
Forgassuk a nedves összetevőket a szárazakhoz, majd jól dolgozzuk össze a tésztát.
Amint összekevertük, forgassuk bele az áfonyát.
Süssük ki olajjal kikent palacsintasütőben.
Tálaljuk porcukorral, lekvárral vagy gyümölcsökkel.