Ez a házi készítésű pillecukor még a felnőttek szívét is elrabolja

pillecukor
Vágólapra másolva!
A pillecukorról sokan elmondhatják, hogy gyerekkoruk kedvenc finomsága volt. Így vagyok ezzel én is. Azokat az időket idézi fel bennem, amikor mezítláb szaladgáltunk az utcán fogócskát játszva. Akkor még csak annyit tudtunk róla, hogy mennyire finom, két kézzel gyűrtük be a szánkba a puha finomságot. Mára azonban sokkal kreatívabbak vagyunk: pillecukorból készíthetünk öntetet sütire, megízesíthetjük vele a kávét és a forró csokoládét is.
Vágólapra másolva!

Ha még emlékszünk, mekkora élmény volt pillecukrot majszolni gyerekként, akkor tudjuk: ugyanekkora élmény lesz a házi pillecukor elfogyasztása is. Különleges, hiszen mi magunk készítettük, ráadásul egy új élménnyel gazdagodhatunk.

Olyan finom, könnyű és puha, hogy többé biztosan nem kacsintgatunk a bolti felé. A legjobb benne, hogy még a vendégeknek is felszolgálhatjuk, mint különlegesség.

Íme a recept!

Házi pillecukor. A kép csak illusztráció! Forrás: Táfelspicc

Házi pillecukor

Testre szabhatjuk csokoládéval, narancsaromával, esetleg egy kis kávéval is attól függően, milyen ízeket kedvelünk. Ez egy vaníliás változat.

Hozzávalók:

  • 21 g zselatin
  • 118 + 59 ml hideg víz
  • 454 g kristálycukor
  • 157 ml kukoricaszirup
  • egy csipet só
  • 1 evőkanál eredeti bourbon vanília

Elkészítés:

Béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk ki olajjal egy kisebb tepsit.
Áztassuk a zselatint a 118 ml vízbe 10 percig.
Közben keverjük össze a cukrot, a kukoricaszirupot és a maradék vizet egy serpenyőben. Kezdjük el melegíteni, amíg a cukor feloldódik.
Amint a keverék felforrt, hagyjuk még 1 percig rotyogni keverés nélkül.
Ha letelt az idő, öntsük a szirupot a zselatinhoz, és kezdjük el habverővel felverni alacsony sebességgel, majd egyre gyorsítsunk.
Adjuk hozzá a sót, és keverjük tovább körülbelül 10-12 percig.
Amint szobahőmérsékletűre hűlt, keverjük hozzá a vaníliát és öntsük a tepsibe.
Oszlassuk jól el, majd hagyjuk állni egy éjszakán át.
Tálaljuk porcukorral.