Íme a prémium kategóriás gin, amely desztillált elefántürülékből készült

Indlovu Gin, elefántürülék gin
Vágólapra másolva!
Nehéz elhinni, hogy az elefántürülék lehet egy prémium kategóriás szesz fő összetevője, mégis igaz. A dél-afrikai gin Indlovu megalkotása két botanikus nevéhez kötődik.
Vágólapra másolva!

Paula és Les Ansley, botanikusok, az Egyesült Királyságból költöztek Dél-Afrikába. Rá akartak jönni, hogyan járulhatnak hozzá a természetvédelmi munkálatokhoz és a helyi közösség támogatásához. Egyikük sem sejtette, hogy az elefántürülék ekkora szerepet játszik majd az életükben.

Indlovu Gin Forrás: Indlovu Gin Facebook

Ma egy lepárlót működtetnek, és az elefántok ürülékéből származó növényi anyagokból készítenek gint. Az ötlet akkor fogant meg a fejükben, amikor egy rezervátumot látogattam meg pár évvel ezelőtt. Egy vadőr elmagyarázta nekik, hogy az elefántok mennyire különlegesek.

Hiszen különös gonddal választják ki azokat a növényeket, amelyeket elfogyasztanak,

ugyanakkor a felét meg sem emésztik. Les, aki nagyon szereti a gint, ekkor feltette magának a kérdést: miért ne gyűjthetnék össze az elefántok a tökéletes gin alapanyagait? Ez a kérdés végül elvezette őket az Indlovu Gin márkáig, amelyet 2018-ban alapítottak. A ginhez az ürüléket a rezervátumból szerzik.

A folyamat a következőképp zajlik: először kiszárítják az ürüléket, majd sterilizálják azt. Ezután jön az öblítés, majd újra kiszárítják és végül így adják a ginhez.

A klasszikus ginösszetevők mellett, mint a boróka vagy a koriander, az Indlovu az elefántok ürülékének köszönhetően tartalmaz gyökereket, füvet, gyümölcs- és kéregkivonatokat különböző növényekből, mint az aloe vera vagy az akác.

Les Ansley elárulta:

A fogadtatás meglehetősen ellentmondásos volt, ugyanakkor akik kipróbálták, azok elégedettek voltak. Sokan úgy nyilatkoztak róla, hogy lenyűgözte őket az íze. Ansley-ék a szeszfőzde nyereségének 15%-át az Afrika Alapítványnak adományozzák az elefántok védelmének támogatására.

Forrás