Konyhai praktika: így lesz újra friss a brokkoli

brokkoli
Vágólapra másolva!
Bizony mindannyiunkkal előfordult már, hogy vásároltunk valamit, betettük a hűtőbe, aztán elfeledkeztünk róla. Így jártam a minap a brokkolival. Egy egész fejjel vettem, ám végül napokat töltött a hűtőben érintetlenül. Mire ráeszméltem, hogy még mindig a felhasználásra vár, már elvesztette frissességét. Mit lehet ilyenkor tenni?
Vágólapra másolva!

Persze nem volt fogyaszthatatlan, felhasználhattam volna így is, ám a kérdés szöget ütött a fejembe. Végül addig-addig keresgéltem, hogy rábukkantam egy nagyon egyszerű trükkre,

amely minden zöldségnél működik.

Mit kell tennünk?

Forrás: Shutterstock

Tisztítsuk meg a brokkoli alsó részét, majd tegyük egy pohár vízbe és úgy a hűtőbe. Hagyjuk ott néhány órát, majd nézzük meg az eredményt. Ezt a trükköt egy TikTok videóban is bemutatták, ott egy már sárguló brokkolit tett egy nő egy pohár vízbe.

Miután berakta a hűtőbe, és később visszanézett, a brokkoli újra szép zöld volt. A videóját több mint 300.000-ren látták, és el voltak ájulva tőle.

Rengeteg tanács érkezett a videója alá, amely szerint ez a módszer a többi zöldségnél is jól működik, amikor már elkezdenek fonnyadozni. Például a salátánál, a sárgarépánál vagy a paszternáknál.

Érdemes kipróbálni!

Forrás