Itthon én alapvetően csak szárnyas húsokból főzök, és elsősorban csirkéből. Amikor megunjuk, akkor jön a kacsa és a pulyka, ezúttal az utóbbival dolgoztam. Volt még egy kis édesburgonya a kamrában, így adott volt, mivel is készítsem. A hogyan viszont már csak később született meg a fejemben. Így készült el a sajtos, tejfölös pulykamell édesburgonyaágyon.

A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Tepsis pulykamell édesburgonyaágyon

Hozzávalók:

  • 500 g pulykamell
  • 150 g parmezán sajt
  • 50 g mozzarella
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 400 g édesburgonya
  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Pucoljuk meg és karikázzuk fel az édesburgonyát és a hagymát.
Vágjuk ízlés szerinti szeletekre a pulykamellet is.
Kenjük ki a tepsit olajjal, terítsük szét rajta a burgonyaszeleteket, a hagymát, reszeljük rá a fokhagymát, fektessük rá a pulykaszeleteket, aztán sózzuk és borsozzuk.
Ízesíthetjük még bármilyen fűszerrel ízlés szerint.
Süssük 180 fokon 20 percig.
Vegyük ki a sütőből, kenjük meg a tejföllel, szórjuk meg a reszelt sajtokkal, és süssük még 10-15 percig, amíg a sajt szépen megpirul.