Orvosok és egészségügyi szakemberek a világ minden táján kutatják a növényi alapú táplálkozás előnyeit. Nem véletlenül hangsúlyozzák egyre többen, hiszen a saját szemükkel látták az eredményeket. A növényi alapú táplálkozás nem diéta, inkább a táplálkozás egy egészséges megközelítése. Nem kell sem kalóriákat, sem tápanyagokat számolni, lényegében arról van szó, hogy több növényi eredetű élelmiszert fogyasztunk. És hogy milyen előnyökre számíthatunk? Ezeket gyűjtöttük össze.

Kattintson a képre, galéria nyílik!

Kattintson a képre a galériáért a növényi alapú étrend előnyeivel!Forrás: Shutterstock

Buddha tál

Hozzávalók:

  • 1 nagy édesburgonya, felkockázva
  • 2 retek
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 bögre aprított vörös káposzta
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 8 db kelkáposztalevél
  • 2 bögre főtt rizs
  • 1 bögre főtt csicseriborsó
  • ¾ bögre savanyú káposzta
  • 2 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Szórjuk bele a felkockázott édesburgonyát, locsoljuk meg olajjal, sózzuk és borsozzuk.
Süssük készre 20 perc alatt.
A retket és a répát szeleteljük fel vékonyan.
Tegyük egy tálra a vörös káposztával együtt, locsoljuk meg a citrommal és tegyük félre.
A káposztaleveleket tegyük egy másik tálba, locsoljuk meg citrommal, sózzuk, aztán kezdjük el átnyomkodni kézzel, amíg picit megpuhulnak.
A végén tegyük az összes alapanyagot egy tálra, szórjuk meg a szezámmaggal, sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerekkel.
Készíthetünk mellé joghurtos, kapros öntetet is.

Forrás1, Forrás2