Világelsők között egy magyar bonbon

ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbon
Vágólapra másolva!
Három csillagot kapott a londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja, ezzel világelső a töltött csokik kategóriájában. A megmérettetésre idén 14 200 mintát küldtek be a versenyzők, amiket több tucat független gasztronómus értékelt - adta hírül a Magyar Konyha.
Vágólapra másolva!

A Michelin-csillagos éttermek által is használt alapanyagokból készülő magyar csokoládé hajszálvékony, roppanós, kézzel festett burokba kerül, az ízek egyensúlya pedig páratlan kulináris élvezetet nyújt.

Varga Zsuzsa csokoládémester nem köt kompromisszumot, így a vásárlók ugyanazt a bonbont fogyaszthatják, mint a nemzetközi zsűri.

A bonbon egyébként olyan, mintha egy ékszertbe harapnánk, az étcsokoládé íze remek egyensúlyban van a passiógyümölcs frissességével és savasságával.

A zsűri méltatása szerint a bonbon kiválóan prezentált, gyönyörű csokoládé, melynek fényes márványozása lenyűgöző.

"Tetszett a csokoládé talp mintázásával kapcsolatos részletgazdagság, imádtuk a passiógyümölcs ízt, a csokoládéalapok tökéletesen illeszkedtek a gyümölcsös karamellhez. Tökéletes párosítás!"– fogalmaztak az ítészek.

Rangos elismerésben részesült a különleges, ékszernek látszó töltött csokoládé. Forrás: Magyar Konyha

Itt érdemes megjegyezni, hogy a nemzetközi ízlés, találkozik a hazaival, ez a termék ugyanis a legnépszerűbb a ZAX kézműves csokoládéműhely kínálatában. A díjnyertes csokoládékülönlegességet már külön kollekcióban, elegáns dobozban is meg lehet vásárolni a manufaktúra honlapján.

A magyar manufaktúra idén négy termékkel indult a Great Taste Awardson, ahol minden érintett kategóriában díjat érdemelt. Meggy-csokoládé ganachebonbonjuk és nugátos táblacsokoládéjuk egyaránt két-két csillagot, Zsutella fantázianévre hallgató csokoládékrémjük pedig egy csillagot kapott.

A fent elért eredmények azért is nevezhetők különösen értékesnek, mert a komáromi Varga házaspár 27 évig az építészetben dolgozott: belső tereket alakítottak ki, épületeket hoztak létre, s mindebben Zsuzsa közgazdászként támogatta férjét, Ferencet. A csokoládékészítéssel fordult a kocka, ő lett a páros kreatív, alkotó tagja, és férje a „kiszolgáló", aki a termékek értékesítésével foglalkozik, vagyis ő juttatja el a Zsuzsa által megálmodott színes csokoládé-műalkotásokat a fogyasztókhoz.

Varga Zsuzsa csokoládémester nem köt kompromisszumot, így a vásárlók ugyanazt a bonbont fogyaszthatják, mint a nemzetközi zsűri. Forrás: Magyar Konyha