Még a fahéjat is hamisítják

A tél kedvenc fűszere a fahéj – Íme, amit tudni érdemes róla
Vágólapra másolva!
Most elmondjuk, hogy a vaníliából hogyan „lopják ki" a magokat, vagy miért van egyik fűszernek erősebb, másiknak gyengébb íze. Az is kiderül, hogy miért nem szabad borsból megvenni az őröltet. Szóval, ha azt hittük, hogy a piros édes nemes paprika őrlemény hamisítása egyedi, akkor most megtudjuk, hogyan lehet más fűszereket is hamisítani. Így lett bűnügyi riport egy fűszeres műsorból.
Vágólapra másolva!

De mivel ez mégis csak egy gasztro műsor, így valójában a fűszerek igazi értékéről esik szó a műsor jelentős részében. Érték alatt azt értjük, hogy melyiket, hogyan mire tudjuk használni. De persze, ha értékről beszélünk nem utolsó dolog a pénzben kifejezhető érték sem. Önök szerint melyik a legdrágább fűszer, amelyiknek kilós ára akár több millió forint is lehet?

Tegzes Dániel, aki magáévá tette a Fűszerész nevet a fűszerhamisítás mellett beszél a jó forralt bor hozzávalóiról is. És mivel télen közel a karácsony így egy jó mézeskalácsra is kértünk ötletet tőle. És persze a jó házi húsleveshez is megtaláltuk a fűszereket.

A tél kedvenc fűszere a fahéj Forrás: Shutterstock

Hallott már a fahéjvirágról? Tudja, hogy az nem is virág? És melyik a legszebb fűszer önök szerint? Dani és Segal séf elárulják, hogy nekik mi a kedvencük.

A műsorban eláruljuk, hogy a sokat emlegetett tokaji aszú mellett melyik lehetne az a fűszer, amelyikre országimázst lehet építeni. Szegediek már tudják.