Ezzel a titkos összetevővel ellenállhatatlan lesz a sült húsunk

steak hús
Vágólapra másolva!
Függetlenül attól, hogy milyen típusú húst készítünk, minden húsfajta akkor a legjobb ízű, ha omlós és puha. Van egy egyszerű, minden háztartásban megtalálható összetevő, amit érdemes kipróbálni, ha tökéletes sültet szeretnénk tálalni.
Vágólapra másolva!

Mivel egyes húsdarabok keményebbek lehetnek, mint mások, előfordulhat, hogy sütés előtt kicsit meg kell puhítani a húst. Ezt általában kétféle módon szoktuk megtenni: vagy klopfoljuk a húst, vagy pedig valamilyen savas páclével (bor, citromlé, ananászlé) kezeljük. Ennél is egyszerűbb és csak fillérekbe kerül, ha szódabikarbónát használunk.

Ha egy nagyobb hússzeletet szeretnénk puhítani, egyszerűen szórjuk meg szódabikarbónával, dörzsöljük bele, majd tegyük a hűtőbe 3–5 órára.

Utána öblítsük le a szódabikarbónát, majd fűszerezzük be a húst ízlés szerint, és süssük meg a szokásos módon serpenyőben vagy grillsütőben.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú húst készítünk, minden húsfajta akkor a legjobb ízű, ha omlós és puha Forrás: Mindmegette.hu

A kisebb húsdarabokat vagy a szeletelt húsokat szódabikarbóna/víz oldatba kell áztatni. 35 dkg húshoz keverjünk el 1 teáskanál szódabikarbónát ½ csésze vízbe, locsoljuk le vele a húst és hagyjuk ázni kb. 15 percig. Utána öblítsük le a húst, fűszerezzük meg, majd süssük a kívánt módon.
A szódabikarbóna a chilihez használt darált marhahús puhítására is alkalmas: keverjünk el ¾ teáskanál szódabikarbónát, 1-1 és ½ teáskanál sót és 2 evőkanál vizet és ebbe a keverékbe áztassuk a húst kb. 20 percig, majd csöpögtessük le és már dolgozhatunk is vele.

A hosszabb főzési idő, valamint az összes többi hozzávaló és fűszer miatt nem érződik a szódabikarbóna.

Forrás: Mindmegette