Ezzel a praktikával megmenthetjük az odaégett tejet

tej forralás
tej forralás
Vágólapra másolva!
Kevés annál bosszantóbb dolog van, mint amikor a tej kifut, és annyira odakap, hogy a kozmás íze miatt a fogyaszthatatlan kategóriába kerül. Van azonban egy egyszerű módszer, amivel eltüntethetjük belőle a kellemetlen ízt.
Vágólapra másolva!

Aki azt gondolja, hogy a világ legegyszerűbb dolga tejet forralni, azzal bizonyára még nem esett meg, hogy miközben a tejet feltette a tűzhelyre - szigorúan közepes lángon - melegíteni, majd a harmadik percben egy pillantra elfordult, és a tej, mintha csak erre várt volna, azonnal kifutott a fazékból, takarítanivalót és némi kozmás ízt hagyva maga után. Ilyenkor a legbosszantóbb nem is a takarítás - bár azt sem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé - hanem az, hogy a tej mehet is a mosogatóba... vagy mégsem? Az alábbi praktika segítségével megmenthetjük a tejet és az idegrendszerünket.

Az első és legfontosabb, hogy a megmaradt tejet öntsük át egy másik edénybe, majd vegyük elő - a sótartót.

A hozzáadott só ugyanis, ha nem is ellensúlyozza, de a savasságával felerősíti a tej édes ízjegyeit.

Kevés annál bosszantóbb dolog van, mint amikor a tej kifut, és annyira odakap, hogy a kozmás íze miatt a fogyaszthatatlan kategóriába kerül. Forrás: Shutterstock

Tegyünk bele egy csipettel, kóstoljuk meg, és, ha nem érezzük elég hatékonynak, akkor apránként növelhetjük a mennyiséget, egészen addig, amíg szinte teljesen el nem tűnik az égett íz. Óvatosan adagoljuk, el ne sózzuk!

Míg a só segíthet semlegesíteni az égett tej ízét, más fűszerek, például a fahéj segíthetnek még inkább elfedni azt.

Miután átöntöttük a tejet egy másik edénybe, adjunk hozzá néhány fahéjrudat, és áztassuk benne egy darabig. Így egy finom melengető italt kapunk, ami ráadásul erős zsírégető hatással bír.

Forrás: Mindmegette