Többé nem dobja ki a krumpli héját, ha megismeri ezt a receptet

krumpli héj
Vágólapra másolva!
A Mindmegette szerint van egy bizonyos összetevő, ami eddig a szemétben landolt, pedig több száz forintot spórolva, a világ egyik legfinomabb, ropogós nassolnivalója készíthető belőle. A népszerű gasztronómiai portál szerint ehhez nem kell más, csak néhány szem sütni való burgonya, némi só és olívaolaj.
Vágólapra másolva!

Amikor tudatos táplálkozásról beszélünk, akkor nem csupán arról van szó, hogy odafigyelünk arra, hogy mit adunk a testünknek, hanem arról is, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, tehát a zöldségek, gyümölcsök, és a feldolgozásra váró húsfélék minden részét hasznosítsuk valahogy.

A zero waste - vagyis "nulla hulladék" - jegyében a népszerű portál most bemutat egy olyan finom fogást, aminek az alapanyaga eddig garantáltan a kukában, vagy jobb esetben a komposztban végezte.

Az étel neve: krumplihéjcsipsz.Vagyis, amikor paprikáskrumplit, krumplipürét, vagy krumplilevest készítünk, a burgonyát egy kicsit nagyobb műgonddal sikáljuk és hámozzuk meg, mint eddig, és az így képződött héjcsíkokat tegyük egy tál vízbe, be a hűtőbe, és az esti filmnézés előtt fél órával vegyük elő újra, és a következőképpen járjunk el:

  1. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A krumplihéjat terítsük szét a tepsiben úgy, hogy a darabok ne fedjék egymást.
  3. Locsoljuk meg olívaolajjal, forgasuk össze. Sózzuk meg nagyszemű sóval - az ínyencek meghinthetik rozmaringlevéllel vagy bármilyen fűszersóval - és tegyük a 180-200 fokra előmelegített, forró sütőbe.
  4. Süssük tíz percig, majd vegyük ki a sütőből forgassuk át az alakuló csipszet, majd tegyük vissza a sütőbe újabb tíz-15 percre. Ízlés szerinti mártogatóssal, ketchuppal tálaljuk!
    Krumplihéjcsipsz Forrás: Mindmegette.hu