Így készül a legfinomabb csokitorta – sütés nélkül

csokitorta
csokitorta
Vágólapra másolva!
Csokis sütiből soha nem elég! Gyakran készítünk hétvégére valamilyen egyszerűbb fajtát, vagy kínálunk ünnepi desszertként különböző csokis csodákat. Ha azonban nincs kedvünk, vagy időnk a sütéssel bajlódni, a Mindmegette most bemutat egy finom receptet, amelyet néhány gyorsan elkészíthetünk.
Vágólapra másolva!

A ripost.hu oldalán megjelent csokitortareceptet azért vettük górcső alá, hiszen nincs is ennél egyszerűbben elkészíthető finomság.

A teendőnk mindössze annyi, hogy pár lépésben összeállítjuk a hozzávalókat, majd hűtőszekrénybe tesszük.

Hűtés után máris fogyaszthatjuk – a végeredmény igazán finom, és a sütőt sem kell bekapcsolni!

Csokitorta

Hozzávalók:

  • 2 csomag háztartási keksz
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 2 csésze holland kakaópor
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze vaj

Elkészítése:

  1. A kakaóport és a vaníliát tegyük egy tálba, és keverjük össze. Adjuk hozzá a tejet, a cukrot és az olvasztott vajat. Így lesz csomómentes, sima a csokikrém.
  2. Egy kisebb jénait vagy tálat béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá az első sor kekszet. Kanalazzunk rá a krémből, majd mehet rá a következő réteg keksz. Folytassuk a rétegezést, a végén egyenletesen oszlassuk el a csokikrémet.
  3. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára, utána tálalhatjuk is.
    Csokis sütiből soha nem elég! Forrás: Mindmegette.hu