Veszélyesek lehetnek ezek a csokoládék

Csokiimádó vagy? Így készítsd el otthon a világ legfinomabb csokiját házi csokoládé
Vágólapra másolva!
A Consumer Reports rémisztő híreket közölt a Halloween közeledtével. Az amerikai fogyasztói szervezet által vizsgált csokoládék egyharmadában aggasztóan nagy mennyiségű ólmot vagy kadmiumot találtak a tudósok. Az Egyesült Államok legnagyobb csokigyártója is érintett az ügyben.
Vágólapra másolva!

Egy tavalyi felmérés megállapította, hogy a csokoládémárkák egy része potenciálisan veszélyes mennyiségű nemesfémet tartalmazhat. A Consumer Reports, amerikai fogyasztóvédelmi szervezet, tudósai most újabb vizsgálatokat végeztek, ami alátámasztja a korábbi eredményeket.

A tesztelt csokoládétermékek egyharmadában aggasztóan magas mennyiségben találtak ólmot és kadmiumot.

Ezzel egyidejűleg a szervezet felszólította a Hershey Co.-t, az Egyesült Államok legnagyobb csokoládégyártóját, hogy csökkentse az édességeiben található mérgező fémek szintjét.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az eredmények szerint az összes árucikkben kimutatható mennyiségű ólmot és kadmiumot találtak, 16 termékben pedig aggasztóan magas mennyiségben fordul elő a két nemesfém.

A 48 vizsgált termék között volt étcsokoládé, tejcsokoládé, kakaópor, csokoládéforgács, forró csoki, valamint brownie- és csokoládétortához való keverék. Az egészségügyi szakértők szerint

ezeknek az édességeknek a fogyasztása hosszútávon egészségügyi problémákat okozhat, például befolyásolhatja a kisgyermekek agyának fejlődését.

A csokoládéban található nehézfémek mennyiségének csökkentése az egész iparágat érintő kérdés, annak érdekében, hogy a kakaót és a csokoládét az emberek egészségügyi károsodás nélkül élvezhessék. Az élelmiszerbiztonságért és a termékminőségért felelős szervezetek pedig dolgoznak azon, hogy ez megvalósuljon.

Forrás: CBS News